Fórum Root.cz

Hlavní témata => Windows a jiné systémy => Téma založeno: Hamparle 31. 08. 2020, 18:36:14

Název: Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: Hamparle 31. 08. 2020, 18:36:14
Mám problém s Samsung TV. díval jsem se a připojuje se asi na 30 domé, tak mi ruply nervy a zabanoval jsem DNS pro tuto TV. Od této doby když zapnu SMART hub, tak se ukazje hláška že Smart Hub nebo že aplikace se aktualizuje a to je vše. Víte někdo kterou doménu povolit, aby funkce (využívá se výhradně youtube aplikace která se samsung vůbec nesouvisí),aby se s prominutím televize neposrala, když se nemůže připojit "na internet" (když pominu že na youtube to vůbec není potřeba) a "youtube šel" ? Myslím minimální sadu domén ab to šlo

Před blokací seznam dotazů
Kód: [Vybrat]
A] notice.samsungcloudsolution.com
A] notice.samsungcloudsolution.com
A] ns11.whois.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] vdterms.samsungcloudsolution.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] www.googleapis.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] api.flickr.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] www.samsungrm.net
A] oempprd.samsungcloudsolution.com
A] i.ytimg.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] www.samsungrm.net
A] oempprd.samsungcloudsolution.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] infolink.pavv.co.kr
A] configprd.samsungcloudsolution.net
A] sso.internetat.tv
A] configprd.samsungcloudsolution.net
A] sso.internetat.tv
A] wwp.greenwichmeantime.com
A] wwp.greenwichmeantime.com
A] www.worldtime.com
A] www.worldtime.com
A] pool.ntp.org
A] tvstoregw.pavv.co.kr
A] infolink.pavv.co.kr
A] auth.samsungosp.com
A] auth.samsungosp.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] auth.samsungosp.com
A] auth.samsungosp.com
A] apps-pub.samsungcloudcdn.com
A] pool.ntp.org
A] infolink.pavv.co.kr
A] fwk.allshareplay.com
A] fwk.allshareplay.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] pool.ntp.org
A] pool.ntp.org
A] infolink.pavv.co.kr
A] billing-2w.samsungcloudsolution.com
A] dpiapi-2w.samsungcloudsolution.com
A] media.internetat.tv
A] media.internetat.tv
A] media.internetat.tv
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] fkp.samsungcloudsolution.com
A] www.samsungotn.net
A] otn.samsungcloudcdn.com
A] ns11.whois.co.kr


Po blokaci seznam dotazů(vše zablokovaný)
Kód: [Vybrat]
A] ns11.whois.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] vdterms.samsungcloudsolution.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] infolink.pavv.co.kr
A] infolink.pavv.co.kr
A] www.googleapis.com
A] notice.samsungcloudsolution.com
A] api.flickr.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] time.samsungcloudsolution.com
A] notice.samsungcloudsolution.com
A] i.ytimg.com
A] prov.samsungcloudsolution.com
A] infolink.pavv.co.kr
A] cdn.samsungcloudsolution.com
A] www.samsungrm.net
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: kotelgg 29. 11. 2020, 16:15:37
Možná bych zkusil uvažovat nad tím, co se stane, když zapomenete zablokovat aplikaci, která se pokusí o update. Tedy o připojení na server, který už po x letech nemusí existovat. Doménu mohl koupit někdo jiný a klidně se vám do tv nahraje vir. Tohle právě může vyřešit aktualizace od výrobce. Nevidím důvod to blokovat.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: aaa158 29. 11. 2020, 19:06:16
bisekcia

Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: okalousek 29. 11. 2020, 19:26:54
To je právě nevýhoda těch uzavřených řešení. Je to naprogramované tak, aby to fungovalo "když se na nic nesahá", asi aby si testeři a programátoři ušetřili práci. Já bych zkoušel s minimální blokací a zkoušel a zkoušel dokud to nepřestane fungovat.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: leten 29. 11. 2020, 19:27:14
Alternativní řešení: TV odpojit od internetu a připojit k ní RPi, které bude v tomto ohledu určitě poslušnější.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: czechsys 29. 11. 2020, 20:26:02
Alternativni reseni: prestat otravovat root.cz kravinami a obalit si cely domov alobalem.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: Wrána diskuze 29. 11. 2020, 21:16:36
related maxův blogísek vo samsung tv hele (https://www.abclinuxu.cz/blog/Max_Devaine/2020/8/samsung-tv-aby-to-fungovalo-chce-to-hacknout)
...............obalit si cely domov alobalem.
ti jako příde normální že tě televize by default šmíruje a sama zobrazuje cílenou reklamu?? :o :o todle neni nějaká paranoia toje prostě fakt v tomdle žijem :o :o :( :(

a chce se mi dodat že vtom žijem právě kuli různejm takovejm línejm pasivním lidem kterejm toje prostě všecko volný a uplně pitomě věřej že tendle trend už nebude nikam pokračovat :( :(
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: LarryLin 29. 11. 2020, 22:17:30
Alternativni reseni: prestat otravovat root.cz kravinami
Souhlasím. Navrhuji sníst psy.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: hechj 30. 11. 2020, 03:39:07
Navrhuji vyhodit telku. Nemám ji už 15 let a pohoda. Nechybí mi
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: AgentK 30. 11. 2020, 08:21:30
related maxův blogísek vo samsung tv hele (https://www.abclinuxu.cz/blog/Max_Devaine/2020/8/samsung-tv-aby-to-fungovalo-chce-to-hacknout)
...............obalit si cely domov alobalem.
ti jako příde normální že tě televize by default šmíruje a sama zobrazuje cílenou reklamu?? :o :o todle neni nějaká paranoia toje prostě fakt v tomdle žijem :o :o :( :(

a chce se mi dodat že vtom žijem právě kuli různejm takovejm línejm pasivním lidem kterejm toje prostě všecko volný a uplně pitomě věřej že tendle trend už nebude nikam pokračovat :( :(

Principiálně souhlas, ale asi to chce spíš než na root.cz za výrobcem, otevřít support ticket a prudit je s dotazama co se kam a proč připojuje.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: Vykook 30. 11. 2020, 09:05:32
Navrhuji vyhodit telku. Nemám ji už 15 let a pohoda. Nechybí mi
NEvlastníci televize jsou úplně stejný jako vegani. Nikdo se jich neptal, není to vůbec přínosné k tématu, ale stejně vám to nedá a musíte se o tu informaci podělit. Takže ještě jednou: NIKOHO TO NEZAJÍMÁ!

A teď k tématu ať nejsem za stejného zoufalce.

zkusil bych postupovat podle tohodle listu + komentáře pod tím  https://gist.github.com/eterps/9ddb13a118a21a7d9c12c6165e0bbff5
Sám to otestováno nemám, ale chystám se na to taky, tak dej vědět jak jsi dopadl
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: MalyTomi 30. 11. 2020, 10:13:34
ti jako příde normální že tě televize by default šmíruje a sama zobrazuje cílenou reklamu?? :o :o todle neni nějaká paranoia toje prostě fakt v tomdle žijem :o :o :( :(
Mne to normalne nepride a preto nemam smart telku, ale obycajnu, a vsetko riesim cez box, ktory mam plne pod kontrolou.
Nikto ludi nenuti kupovat smart telky, proste nepaci sa mi, ze smiruje, tak si ju nekupim. To je presne ako s pozickami. Ludia si ich dobrovolne poberu a potom sa stazuju, ze ich musia splacat.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: ajne 30. 11. 2020, 10:35:09
ti jako příde normální že tě televize by default šmíruje a sama zobrazuje cílenou reklamu?? :o :o todle neni nějaká paranoia toje prostě fakt v tomdle žijem :o :o :( :(
Mne to normalne nepride a preto nemam smart telku, ale obycajnu, a vsetko riesim cez box, ktory mam plne pod kontrolou.
Nikto ludi nenuti kupovat smart telky, proste nepaci sa mi, ze smiruje, tak si ju nekupim. To je presne ako s pozickami. Ludia si ich dobrovolne poberu a potom sa stazuju, ze ich musia splacat.

Jenže je blbé, že koupit "hloupou" televizi dnes je v podstatě nemožné. A jestli existují, bude to výběr jako šafránu. Mne to také vadí, mám jednu z posledních TV z před "chytré" éry a takové funkce si řeším vedle, přes mnou vybrané zařízení s mnou vybraným OS a nastavením. Až přijde nutnost obměnit TV, bude to asi muset být "chytrá" (protože jinou neseženu), načež bude komplet offline od internetu a budu si to stále řešit vedle po svém. Jediné čeho se bojím, že ta TV bude neustále "drštkovat", že je offline.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: robac 30. 11. 2020, 11:01:13
NEvlastníci televize jsou úplně stejný jako vegani. Nikdo se jich neptal, není to vůbec přínosné k tématu, ale stejně vám to nedá a musíte se o tu informaci podělit. Takže ještě jednou: NIKOHO TO NEZAJÍMÁ!

+1
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: crown 30. 11. 2020, 11:13:27
bisekcia

Presne tak. Nebo proste jednoduse dej prvni skupinu webu a vyzkousej. Kdyz smart hub pujde, zkus zablokovat dalsi. Za hodinu mas hotovo a budes vedet, ktere nevadi.
Vzdy vyzkousej vsechny aplikace, ktere pouzivas.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: SB 30. 11. 2020, 14:46:24
...a chce se mi dodat že vtom žijem právě kuli různejm takovejm línejm pasivním lidem kterejm toje prostě všecko volný a uplně pitomě věřej že tendle trend už nebude nikam pokračovat :( :(

V podstatě se s tímto dá souhlasit, ale obecně je to o hlouposti. Vždy mi to připomene tohle: https://krabice.wordpress.com/2016/06/27/uzivatele-v-dobe-strojoveho-zpracovani-dat-lini-jako-hadi-a-tupi-jako-holubice/ (https://krabice.wordpress.com/2016/06/27/uzivatele-v-dobe-strojoveho-zpracovani-dat-lini-jako-hadi-a-tupi-jako-holubice/)
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: SB 30. 11. 2020, 14:50:32
Presne tak. Nebo proste jednoduse dej prvni skupinu webu a vyzkousej. Kdyz smart hub pujde, zkus zablokovat dalsi. Za hodinu mas hotovo a budes vedet, ktere nevadi.
Vzdy vyzkousej vsechny aplikace, ktere pouzivas.

To jde, akorát tolik oblíbené blokování DNS se mi moc nezdá - 1. se adresa dá získat i odjinud, 2. může být v cache, 3. některá spojení vůbec nemusejí používat DNS.
Takže: Zkoušet ano, ale blokovat především IP.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: hechj 30. 11. 2020, 17:09:01
Vykook: vy jste cíťa. To přirovnání k veganům mě uráží. Ale máte pravdu. Opravdu ten žert nebyl k tématu. 😆
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: jouda2 30. 11. 2020, 19:07:25
To jde, akorát tolik oblíbené blokování DNS se mi moc nezdá - 1. se adresa dá získat i odjinud, 2. může být v cache, 3. některá spojení vůbec nemusejí používat DNS.
Takže: Zkoušet ano, ale blokovat především IP.
Pak už spíš ne blokovat, ale radši whitelistovat. Ale i tak se zase dostaneme k tomu že v době cloudové není IP filtr až taková výhra, takže to chce nějakou správnou kombinaci, což si myslím je dost nad možnosti tazatele. Pak bych to DNS považoval za takové relativně hodně hudby za málo peněz, nebo jak říkají lékaři, lék první volby.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: Jan Ťulák 01. 12. 2020, 08:32:53
Tak tak, DNS filtr je o hodně lepší, než nic. S dalšími kroky prudce narůstá náročnost implementace, údržby a řešení problémů a přitom stejně prudce klesá pravděpodobnost toho, že vůbec budou potřeba a něco zastaví (v domácím prostředí). Navíc, pokud OP chce, aby mu fungovalo Youtube, tak musí mít povolený přístup na Google. A co si matně pamatuju, viděl jsem nějaké útoky, které pro komunikaci používaly služby od Google právě proto, aby se obešly všelijaké firemní firewally a alarmy.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: k3dAR 01. 12. 2020, 12:18:58
Vykook: vy jste cíťa. To přirovnání k veganům mě uráží. Ale máte pravdu. Opravdu ten žert nebyl k tématu. 😆
pravdu nema, to ze nekdo na otazku "Jake je nejzdravejsi maso?" odpovi "Zadne" je k tematu, ze s tim nejakej masozrout  ma problem je jen jeho problem ;-)
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: Petr Zíka 01. 12. 2020, 20:45:39
...za výrobcem, otevřít support ticket a prudit je s dotazama co se kam a proč připojuje.
Chytrou televizi? Koupil jsem si LG 42LB65OV, sat tuner, wifi, aplikace. Připravila mne o iluze, nervy a pár měsíců života. Na support.cz šlo asi 20 e-mailů, zpět přišly takové ty odpovědi-neodpovědi. Vzdal jsem to, dal jí babičce, pouští si tam ČT1-3, Šlágr a rádio dechovku.
Je to tak. Buďto tu telku berte jak je, nebo jděte do open řešení.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: robac 01. 12. 2020, 22:36:29
pravdu nema, to ze nekdo na otazku "Jake je nejzdravejsi maso?" odpovi "Zadne" je k tematu, ze s tim nejakej masozrout  ma problem je jen jeho problem ;-)
:o :o :o
Místo původního tvrzení vymyslíte něco, co původní pisatel vůbec nepsal a na tom ukazujete, že nemá pravdu? Dobrý práce...
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: k3dAR 01. 12. 2020, 23:19:37
pravdu nema, to ze nekdo na otazku "Jake je nejzdravejsi maso?" odpovi "Zadne" je k tematu, ze s tim nejakej masozrout  ma problem je jen jeho problem ;-)
:o :o :o
Místo původního tvrzení vymyslíte něco, co původní pisatel vůbec nepsal a na tom ukazujete, že nemá pravdu? Dobrý práce...
pokud ti to nedoslo napoprve, zkus cist a/nebo chapat znovu ;-) slo o tohle:

Navrhuji vyhodit telku. Nemám ji už 15 let a pohoda. Nechybí mi
NEvlastníci televize jsou úplně stejný jako vegani. Nikdo se jich neptal, není to vůbec přínosné k tématu, ale stejně vám to nedá a musíte se o tu informaci podělit. Takže ještě jednou: NIKOHO TO NEZAJÍMÁ!
[...]
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: jouda2 02. 12. 2020, 02:30:17
Je to tak. Buďto tu telku berte jak je, nebo jděte do open řešení.
No, jestli se dožijeme ePrivacy v použitelné podobě, tak by tu potom ještě jedna možnost byla, možná i reálně fungující díky strachu velkých výrobců z digitální daně v EU, chci říci pokuty.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: neregistrovany 02. 12. 2020, 10:43:33
Navrhuji vyhodit telku. Nemám ji už 15 let a pohoda. Nechybí mi
NEvlastníci televize jsou úplně stejný jako vegani. Nikdo se jich neptal, není to vůbec přínosné k tématu, ale stejně vám to nedá a musíte se o tu informaci podělit. Takže ještě jednou: NIKOHO TO NEZAJÍMÁ!

Treba me to dost zajima, taky uvazuju ze bych se ji zbavil...
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: kek1 02. 12. 2020, 11:26:50
Vim ze to asi neni idealni reseni, ale zapojit do hdmi nejakou chytrou krabicku, a chytry OS nepouzivat.
Nevim jestli samsung tlaci reklamy i do nejakeho overlaye pres hdmi, ale u LG mi staci nesouhlasit s zadnym zpracovanim dat v menu(a odpojit od wifi), a pouzivat shield.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: crown 02. 12. 2020, 11:55:16
Vim ze to asi neni idealni reseni, ale zapojit do hdmi nejakou chytrou krabicku, a chytry OS nepouzivat.
Nevim jestli samsung tlaci reklamy i do nejakeho overlaye pres hdmi, ale u LG mi staci nesouhlasit s zadnym zpracovanim dat v menu(a odpojit od wifi), a pouzivat shield.

Presne tak. Chytra televize stejne drive nebo pozdeji zastara, vyrobce ji prestane podporovat a nepujdou na ni nove aplikace. Nejjednodusi je chytra krabicka pripojena pres HDMI. Krabicka se da upgradovat snadno.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: SB 02. 12. 2020, 16:57:31
Vlastní krabička je pochopitelně koncepčním bezpečným řešením, ale jedna věc by někomu mohla chybět - HbbTv. Jejich obsah stojí u komerčních stanic v ČR za <|>, ale u ČT se mi osobně jeví jako velmi zajímavý (právě zde je vidět rozdíl mezi komerční a veřejnou TV). Hledal jsem, zda neexistuje nějaký doplněk do Kodi, ale nic takového jsem nenašel.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: diskuznik1 02. 12. 2020, 18:12:57
Pripojuju se ke kolegum co doporucuji HDMI reseni do vlastni krabicky - udelal jsem tohle reseni rodicum par let zpet a funguji ke spokojenosti - je to i mensi opruz psat na bezdratove klavesnici nez na ovladaci k TV cokoliv do youtube a pres urcity plugin do firefoxu (viz doporucene extensions) to obchazi i reklamy na youtube coz je prijemne.

Abych tu paranoju poslal o level vyse - je potreba nejak resit Ethernet pres HDMI? Resp. jak si byt jist, ze se ta TV nesnazi dostat na Internet pres to HDMI? Predpokladam, ze pokud nic nenakonfiguruju, tak typicke Linux distro neudela nejaky pokoutny automaticky bridge?
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#HDMI_Ethernet_and_Audio_Return_Channel

100% workaround je pouzit HDMI kabel v1.3 a starsi ale to zase neumi 4k :(
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: TechnikTom 02. 12. 2020, 20:32:58
Vlastní krabička je pochopitelně koncepčním bezpečným řešením, ale jedna věc by někomu mohla chybět - HbbTv. Jejich obsah stojí u komerčních stanic v ČR za <|>, ale u ČT se mi osobně jeví jako velmi zajímavý (právě zde je vidět rozdíl mezi komerční a veřejnou TV). Hledal jsem, zda neexistuje nějaký doplněk do Kodi, ale nic takového jsem nenašel.

V Kodi používám doplněk "ivysilani - Česká televize" a přijde mi to červenému tlačitku na ČT hodně podobné.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: LarryLin 02. 12. 2020, 21:39:59
Vlastní krabička je pochopitelně koncepčním bezpečným řešením, ale jedna věc by někomu mohla chybět - HbbTv. Jejich obsah stojí u komerčních stanic v ČR za <|>, ale u ČT se mi osobně jeví jako velmi zajímavý (právě zde je vidět rozdíl mezi komerční a veřejnou TV). Hledal jsem, zda neexistuje nějaký doplněk do Kodi, ale nic takového jsem nenašel.
V Kodi používám doplněk "ivysilani - Česká televize" a přijde mi to červenému tlačitku na ČT hodně podobné.
Jestli si správně pamatuji diskuze na fórech zda (ne)vyvíjet HbbTv addon pro Kodi, tak argument pro nevyvíjet byl právě proto, že existují (nebo lze doprogramovat) plnohodnotné addons než dělat polovičaté řešení v podobě HbbTv addon.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: SB 03. 12. 2020, 09:45:41
Jestli si správně pamatuji diskuze na fórech zda (ne)vyvíjet HbbTv addon pro Kodi, tak argument pro nevyvíjet byl právě proto, že existují (nebo lze doprogramovat) plnohodnotné addons než dělat polovičaté řešení v podobě HbbTv addon.

A on už někdo udělal nějaký plnohodnotný doplněk nahrazující Hbbtv??? A jak by měl fungovat? Jako Hbbtv, nebo používá jiné rozhraní zdroje dat? Možná mi něco uchází, ale to prohlášení nedává smysl.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: kek1 03. 12. 2020, 10:43:31
Jo hbbtv mi uz parkrat chybelo(resp jednou, kdyz davali extra zapasy pri ms v hokeji)

ale uz se delaji android tv krabicky i s dvb-t2, ty by to teoreticky mohly umet:

https://androidtvbox.eu/geniatech-atv1960-android-tv-box-dual-tv-tuner-2-5hdd-powered-amlogic-s912/
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: Fantux 03. 12. 2020, 10:51:27
Citace

Principiálně souhlas, ale asi to chce spíš než na root.cz za výrobcem, otevřít support ticket a prudit je s dotazama co se kam a proč připojuje.

Ty jsi asi neviděl kam se všude připojuje windows10, už se vidím jak si dopisuju s Microsoftem :)) Ale musím je pochválit, když těch dvacet serverů bloknu ve firewallu, tak windows nespadnou.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: LarryLin 03. 12. 2020, 13:28:07
Jestli si správně pamatuji diskuze na fórech zda (ne)vyvíjet HbbTv addon pro Kodi, tak argument pro nevyvíjet byl právě proto, že existují (nebo lze doprogramovat) plnohodnotné addons než dělat polovičaté řešení v podobě HbbTv addon.
A on už někdo udělal nějaký plnohodnotný doplněk nahrazující Hbbtv??? A jak by měl fungovat? Jako Hbbtv, nebo používá jiné rozhraní zdroje dat? Možná mi něco uchází, ale to prohlášení nedává smysl.
Tím plnohodnotným jsem myslel zmíněné ivysilani - Česká televize, kde si vývojář addonu může určit co se bude zobrazovat - není omezen jen tím co poskytuje aplikace v HbbTv. Pokud jen chceš archiv pořadů, tak je addon ivysilání dostatečný.

Pokud někomu chybí informace při sportovních přenosech, tak to nevím jestli to lze nahradit nějakým Kodi doplňkem. Každopádně by takový doplněk šel naprogramovat jako normální (plnohodnotný) doplněk pro Kodi a nemuselo by to být něco převzatého. Otázka je jestli se nějakému pythonistovi vyplatí takový doplněk vytvářet.

IMHO HbbTv addon pro Kodi by vlastně byla aplikace - webový engine, který by měl za úkol zobrazit aplikaci napsanou pro HbbTv (v CSS a HTML).
Citace
Tvůrci známého XMBC nám odpověděli negativně. Podpora HbbTV na všech platformách by si prý žádala integraci webového enginu, ovšem čas věnovaný vývoji by prý nebyl úměrný přínosu. Tvůrci XMBC prý mají jiné priority s větším reálným přínosem.
Zdroj: https://www.lupa.cz/clanky/hbbtv-nove-i-na-pc-ma-to-smysl/ (rok 2013)

HbbTv v browseru (https://www.google.com/search?q=hbbtv+in+browser) možná funguje, nezkoušel jsem, nepotřebuji to.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: crown 04. 12. 2020, 10:02:30
Jo hbbtv mi uz parkrat chybelo(resp jednou, kdyz davali extra zapasy pri ms v hokeji)

vetsinou jsou extra zapasy dostupne na webu ctsport stejne jako z hbbtv a stejne jako z aplikace ctsport
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: SB 04. 12. 2020, 14:31:38
ale uz se delaji android tv krabicky i s dvb-t2, ty by to teoreticky mohly umet:

Na to nepotřebujete prašivý, prošmírovaný Android, to umějí i settopboxy s Enigmou.
Název: Re:Chytrá televize se vysype, když zabanuji domény
Přispěvatel: crown 04. 12. 2020, 18:25:40
ale uz se delaji android tv krabicky i s dvb-t2, ty by to teoreticky mohly umet:

Na to nepotřebujete prašivý, prošmírovaný Android, to umějí i settopboxy s Enigmou.

No jo, jenze linux/windows je obvykle podporovany jen pres prohlizec. Na android dodava prakticky kazdy dodavatel obsahu aplikaci. 02 / horizon / lepsitv / sledovanitv/ netflix / hbo / ...