Fórum Root.cz

Hlavní témata => Vývoj => Téma založeno: thcom 25. 08. 2020, 18:08:14

Název: Předávání parametrů do PHP přes volání z Delphi
Přispěvatel: thcom 25. 08. 2020, 18:08:14
zdravim, cely den se tu trapim s takovou pro vas asi kravinou :/

volam si v delphi pres indy komponenty script v php
puvodne jsem predaval parametry v JSON a ve scriptu je nacital pres

    $params = json_decode(file_get_contents("php://input"), false);

to mi chodilo, ale ted jsem se naucil, ze indy komponenty umi predavat parametry i interne
tak to zkousim,

posilam tam neco jako :
//log z indy

Kód: [Vybrat]
Sent 25.08.2020 17:59:29: POST api/send.php HTTP/1.0<EOL>Connection: Keep-Alive<EOL>Content-Type: application/json<EOL>Content-Length: 244<EOL>Host: www.XXX.cz<EOL>Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8<EOL>User-Agent: Mozilla/3.0 (compatible; Indy Library)<EOL><EOL>
Sent 25.08.2020 17:59:29: request_id=487784&dicl=CZ02263530&castka=705&mode=A

a zaboha nemuzu nacist parametry v PHOP zkousim $_GET $_POST a prd

pomoci    $params = json_decode(file_get_contents("php://input"), false);
je tam vidim v tom formatu jak je zakoduje prohlizec

poradte prosim, kde delam botu

Dekuji moc!




Název: Re:predavani parametru do php scriptu pres volani z delphi
Přispěvatel: thcom 25. 08. 2020, 18:14:52
ha $_REQUEST funguje :)

diky !

Název: Re:predavani parametru do php scriptu pres volani z delphi
Přispěvatel: Jakub Štech 25. 08. 2020, 18:59:33
Co jste komu provedl že musíte pracovat s takovou kombinací jazyků?  ;D
Název: Re:predavani parametru do php scriptu pres volani z delphi
Přispěvatel: thcom 25. 08. 2020, 19:43:12
Co jste komu provedl že musíte pracovat s takovou kombinací jazyků?  ;D

kdyz ja zatim nic lepsiho neumim :/
Název: Re:predavani parametru do php scriptu pres volani z delphi
Přispěvatel: MalyTomi 26. 08. 2020, 07:30:31
Tak sa skus naucit, skor nez sa v tom zahrabes. 10 rokov som robil v tejto kombinacii, a ked som objavil c# tak prechod z delphi bol tak tyzden skumania, a uz nikdy by som sa k nemu nechcel vratit. Uplne ine moznosti, a co som sa v delphi trapil, v C# mam hned a ovela elegantnejsie. Ved ten, co stal za zrodom deplhi stal aj za zrodom c#.
Navyse comunity verzia visual studia je zadarmo.
Název: Re:predavani parametru do php scriptu pres volani z delphi
Přispěvatel: ByCzech 26. 08. 2020, 08:50:43
Co jste komu provedl že musíte pracovat s takovou kombinací jazyků?  ;D

kdyz ja zatim nic lepsiho neumim :/

Zase seš příliš skromný? Vždyď v Pythonu už ti to celkem jde.  ;D