Fórum Root.cz

Hlavní témata => Software => Téma založeno: karelguth 10. 08. 2019, 17:16:33

Název: Obdelníkové označení textu ve webprohlížečích
Přispěvatel: karelguth 10. 08. 2019, 17:16:33
Předem se omlouvám se téma, které je tak trochu mimo.

Mám problém s texty písní na serveru karaoketexty.cz - konkrétně s jejich označováním a následným zkopírováním do schránky.

Jde o to, že když má daná píseň zadán i překlad, tak se při označování míchá originální text i s překladem. Dříve to tak nebylo - bylo možno označit samostatně originál či překlad.

Zajímá mě, jestli nexistuje nějaký nástroj/doplněk do prohlížeče, který by umožnil označit text který se nachází pouze v nějakém stanoveném obdelníku. 
Název: Re:Obdelníkové označení textu ve webprohlížečích
Přispěvatel: k3dAR 10. 08. 2019, 17:30:53
zkusil sem ten server v aktualnim prohlizeci Vivaldi a zkopirovat lze zvlast original i cesky preklad...

EDIT: tak castecne beru zpet, tek koukam ze je to zvlast jen dokud nenastane dalsi odstavec, pak uz to oznacuje oba
Název: Re:Obdelníkové označení textu ve webprohlížečích
Přispěvatel: gill 10. 08. 2019, 18:44:37
to podle mě nejde. Ale můžete v dev konzoli vyselektovat anglický text
Kód: [Vybrat]
$('.para_row .para_col1').text() český text
Kód: [Vybrat]
$('.para_row .para_col2').text()
Název: Re:Obdelníkové označení textu ve webprohlížečích
Přispěvatel: Ondrej Nemecek 10. 08. 2019, 19:29:47
Bohužel český i cizojazyčný text je tam vzájemně sdružený po slokách, takže v jediném jazyce označíte jen sloku a pak zase jen další sloku. Šel by napsat skriptík, který to popřehazuje. Každopádně bych to nahlásil jako chybu, jelikož je to zřejmý nedostatek v návrhu a člověk se zkušeností s vícejazyčnou sazbou by to určitě řešil s ohledem na možnost pracovat samostatně s jednotlivými překlady.
Název: Re:Obdelníkové označení textu ve webprohlížečích
Přispěvatel: Pivotal 12. 08. 2019, 11:24:14
Ale jádro dotazu asi není jeden konkrétní webpage, ale zda je možné označovat texty i po "Příkazovo-řádsku" (obdélníkově)

Tím mě napadá jedna rada: zkopíruji si text, vlož ho do oblíbeného textového editoru(v tomto případě příkazový řádek, máš li windows 8 ), v desítkách to ai opravili už asi konečně a proveď výběr