Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: ping+ 09. 04. 2019, 16:27:17

Název: Mikrotik ping
Přispěvatel: ping+ 09. 04. 2019, 16:27:17
Zdravím.

Neviem ako mám nastaviť v Mikrotik routeri (RouterOS) aby sa dal pingovať z vonku (internetu).
Pripája sa cez simku.
Cez firewall som povolil ICMP.
Ale neviem ako ho mám nastaviť tak aby odpovedal.
Viete mi helpnúť ?
Název: Re:Mikrotik ping
Přispěvatel: David 09. 04. 2019, 17:14:23
Pokud jsi povolil INPUT icmp, tak by odpovídat měl.
Název: Re:Mikrotik ping
Přispěvatel: darebacik 09. 04. 2019, 18:38:05
Este mozno by bolo dobre spomenut aby na mikrotiku bola verejna IPv4 (6) a potom ho mozes pingat. Aby si vylucil zle nastaveny firewall, tak si docasne zakaz vsetky pravidla a tak ti prejde kazdy paket
Název: Re:Mikrotik ping
Přispěvatel: ping+ 09. 04. 2019, 18:40:24
Este mozno by bolo dobre spomenut aby na mikrotiku bola verejna IPv4 (6) a potom ho mozes pingat. Aby si vylucil zle nastaveny firewall, tak si docasne zakaz vsetky pravidla a tak ti prejde kazdy paket
Skúšal som to už bez výsledku.
Název: Re:Mikrotik ping
Přispěvatel: darebacik 09. 04. 2019, 18:58:11
Zaujmave!
Aku mas IP adresu na WAN
Název: Re:Mikrotik ping
Přispěvatel: Medo77 10. 04. 2019, 08:20:49
Toto je ta spravna otazka ... Ak nema chybu vo fw, tipujem nieco 10.x ...
Název: Re:Mikrotik ping
Přispěvatel: darebacik 10. 04. 2019, 10:00:34
Alebo nejaky CGN 100.64/10 kedze pisal, ze sa pripaja cez simku