Fórum Root.cz

Hlavní témata => Server => Téma založeno: Lukáš 12. 03. 2019, 16:17:36

Název: Zaznamenání verze vsftpd
Přispěvatel: Lukáš 12. 03. 2019, 16:17:36
Nazdar lidi,

mám problém, se kterým si nevím rady. Potřebuji si na svém serveru (Ubuntu) scriptem zjistit verzi vsftpd serveru. Na to je příkaz:
Kód: [Vybrat]
vsftpd -vVerze se v konzole vypíše, ale nejsem schopen tu hodnotu "odchytnout".

Problém je tedy v tom, že mám shellový script, který verzi vypíše, ale když tento script zavolám třeba php scriptem, tak tam už ta verze vidět není.

Šméčka typu
Kód: [Vybrat]
vsftpd -v 2>&1 jsem zkoušel.

Chtěl jsem si tedy aspoň udělat script, který výstup uloží do souboru a ten pak použiji:
Kód: [Vybrat]
vsftpd -v > vsftpd.log
vsftpd -v &> vsftpd.log
vsftpd -v 2>&1 | tee vsftpd.log
Nic výstup neuloží. Vypíše se ale vždy.

Mám podezření, že program vsftpd verzi neposílá do STDOUT ani STDERR, ale ještě někam jinam :D

Zmiňuji konkrétně vsftpd proto, že je to zatím jediný program, který nejsem schopen "zkrotit". Výstupy mnoha jiných programů se mi odchytnou podařilo.

Nenapadá vás něco? :-[
Název: Re:Zaznamenání verze vsftpd
Přispěvatel: drnest 12. 03. 2019, 20:38:05
Napadlo mě zeptat se googlu ;-)

How can I get vsftpd version into shell variable? (http://"https://unix.stackexchange.com/questions/56108/how-can-i-get-vsftpd-version-into-shell-variable/103949")
Název: Re:Zaznamenání verze vsftpd
Přispěvatel: Lukáš 12. 03. 2019, 22:12:42
Já se ptal googlu několik hodin, ale toto jsem nenašel. No jestli to posílá na STDIN, tak nazdar :D
Každopádně moc děkuji - zítra zkusím. Pořád mě vrtalo hlavou co je jinak, ale že se dá poslat něco na STDIN jsem ani nevěděl.
Název: Re:Zaznamenání verze vsftpd
Přispěvatel: Lukáš 13. 03. 2019, 11:33:10
Super, tak:
Kód: [Vybrat]
vsftpd -v 0>&1funguje jak má. Ještě jednou díky! :)