Fórum Root.cz

Hlavní témata => Windows a jiné systémy => Téma založeno: xcaveman 04. 09. 2018, 18:27:01

Název: Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: xcaveman 04. 09. 2018, 18:27:01
Ahoj,

mel bych prosbicku o radu, nemate nekdo zkusenost se sdilenim obrazovky z WIN10 na RPi3? Resp zadani je takove, ze mi na widlich bezi appka pro poker a tu potrebuji zobrazovat na 8TV, idealne pres raspberry pres sit, jelikoz TV jsou rozmistene po budove a nejde je propojit HDMI. Neresil jste nekdo neco podobneho? Pripadne diky za rady.
Název: Re:Sdileni obrazovky
Přispěvatel: LivingLegend 04. 09. 2018, 18:39:06
jeste mne napadlo tohle, ale nevim jak mas myslenou sit

https://www.youtube.com/watch?v=HK7iMl35L5A
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: Miloslav Ponkrác 04. 09. 2018, 19:02:53
Není jednodušší hledat, jak rozvést HDMI signál na delší vzdálenost?

Heslo "HDMI long distance" do libovolného oblíbeného vyhledávače by možná bylo daleko lepším krokem.

Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: k3dAR 04. 09. 2018, 20:03:17
mozna mi neco unika, ale pokud je ta appka fullscreen, pro nepouzit v W10 "Vzdalena plocha" a na RPi nainstalovat klienta Remminu s pluginem pro RDP? tedy pokud u kazde TV pocitac vzdy s 1x RPi...
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: Fernet 04. 09. 2018, 20:04:58
HDMI over ethernet, jeden vysílač, několik přijímačů.
Jeden z velkých prodejců aut to používá v showroomech a funguje to.
Kupujeme to od ASM.cz
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: ByCzech 04. 09. 2018, 20:10:38
mozna mi neco unika, ale pokud je ta appka fullscreen, pro nepouzit v W10 "Vzdalena plocha"

A možná uniká něco mi, jak se na Windows 10 Home zapíná "Vzdálená plocha"
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: k3dAR 04. 09. 2018, 20:28:03
A možná uniká něco mi, jak se na Windows 10 Home zapíná "Vzdálená plocha"
mozna mi neco unika, kde tazatel pise ze ma Home? (nicmene v Home mozna timto (https://github.com/stascorp/rdpwrap/)?)
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: Lol Phirae 04. 09. 2018, 20:58:00
A možná uniká něco mi, jak se na Windows 10 Home zapíná "Vzdálená plocha"
mozna mi neco unika, kde tazatel pise ze ma Home? (nicmene v Home mozna timto (https://github.com/stascorp/rdpwrap/)?)

To je úplně u péérdele, protože vzdálená plocha rozhodně neumožní připojit 8 klientů současně... Totální kravina.
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: Ekonom 04. 09. 2018, 22:06:02
který násroj na sdílení obrazovky umí nějakou slušnou kompresi? měl jsem Spacedesktop (over TCP), ale má šílená bitrate nároky, umí jen kompresi yuv444/420/420 + fps /downscale
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: k3dAR 04. 09. 2018, 22:13:16
To je úplně u péérdele, protože vzdálená plocha rozhodně neumožní připojit 8 klientů současně... Totální kravina.
dobra, uz dlouuuho sem se na win nepripojoval a tohle mi vypadlo ;-)
v tom pripade pouzit na W10 VNC server (UltraVNC (http://www.uvnc.com/)? a nastavit (http://www.uvnc.com/docs/uvnc-server.html) "Multi viewer connections" na "Keep existing connections")
a na RPi zustava klient Remmina (https://remmina.org/), tentokrat s VNC pluginem...
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: Fukjemi 04. 09. 2018, 22:29:29
Řešil jsem něco velmi podobného a nejlépe mi fungovalo obs studio jako zdroj obrazu a na RPI jsem si pustil po startu ve fulltextu screanu VLC
Název: Re:Sdílení obrazovky z Win 10 na Raspberry Pi
Přispěvatel: xcaveman 04. 09. 2018, 22:35:03
Distribuce skrz HDMI po ethernetu me take napadla, nicmene mi to prislo jako pomerne drahe reseni se ketrym nemam zadnou zkusenost, nicmene se tomu nebranim, ale zatim jsem ve fazi zjistovani moznosti a celkove ceny.

U W10, pokud se nepletu, tak kdyz se pirpojim skrz RDP z vice zarizeni, tak neuvidim na vsech jednu a tu samou plochu, ale prihlasuji se pod jednotlivym uzivatelem. Potrebuji, aby vsech 8TV videlo jeden a ten samy obraz a idealne, abych to mohl ovladat centralizovane, tzn, aby se to po rebootu pripojilo automaticky a nemuselo se na kazdym RPi pripojovat manualne.