Fórum Root.cz

Hlavní témata => Distribuce => Téma založeno: JardaR 18. 05. 2018, 19:09:21

Název: Distribuce pro Lenovo T520 s grafikou Nvidia
Přispěvatel: JardaR 18. 05. 2018, 19:09:21
Ahoj, používáte někdo tento ntb s Linuxem? Mám verzi s nVidia a potřebuji poradit, co za distro, ovladače, konfiguraci, aby:

Nebyl problém s uspavanim
Sla dokovacka
Šli pouzit 2 externí monitory ( ve windows bez problémů)
Díky
Název: Re:Lenovo T520
Přispěvatel: JardaP . 18. 05. 2018, 19:38:37
To moc nezalezi na distru, ale na tom, jak si na tom rozchodite ovladace nebo jak vam s touhle nVidii bude chodit Nouveau. Takze si hrabnete do Guuglu a do Distrowatch a vyberte neco, co vam sedi svou filosofii a zkuste. Udelat zakladni instalaci Linuxu je dnes na par kliku a uvidite, jak vam to chodi out of the box a jak moc srani s tim pripadne bude podle toho, kolik nechodi.

Zadne distro specialne ladene na T520 s nVidia neexistuje, ale obecne ThinkPady byvaji slusne podporovane.
Název: Re:Distribuce pro Lenovo T520 s grafikou Nvidia
Přispěvatel: aaa 18. 05. 2018, 22:40:35
mam T530 a na nom kubuntu 16.04
1) s uspavanim nie je ziadny problem
2) s dokinou ti neporadim, nemam
3) externy monitor mam, je to Dell U2414H Ultrasharp pripojeny cez DisplayPort a "da sa povedat" * ze to funguje

*) znamena to, ze:
a) z ovladacmi Nouveau som sa vzdy musel prihlasit len na notebooku, potom som ho mohol zavriet a az potom sa rozbehol obraz na externom monitore.
b) z ovladacmi od NVidie moze byt notas zavrety hned po nastartovani biosu
c) dost casto sa mi stava, ze monitor je re/boote alebo po weak up nastaveny na nativne rozlisenie notasu, t.j. 1600x900 a musim ho rucne nastavit na nativnych 1920x1080
d) v tym nativnym NVidia ovladacom nefunguje f.lux, presiel som ale na redshift - spokojnost
e) T530 nedokaze bootovat na externy monitor cez DisplayPort - nie je to dolezite, ale je to tak - ale rovnako to ne/funguje aj vo Win7
f) v BIOSe nastanenu grafiku ako dual  (NVidia+ intel) ci ako sa to vola, proste nejak si to OS akoze dokaze prepinat. Ak som tam mal len cisto dedikovanu NVidiu, tak to cez externy monitor nefungovalo. - ale rovnako to ne/funguje aj vo Win7

to bude asi v skratke vsetko, ak by si este nieco potreboval ohladom ex. monitora, napis.