Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: r. 28. 12. 2017, 23:26:51

Název: ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: r. 28. 12. 2017, 23:26:51
mate zkusenosti s ISP ktery naschval preladuje svoje anteny na stejny kanal jako pouzivam ja a tim  rusi?

Muj spoj je resen pres nekomercniho poskytovatele a jejich nabidka je lepsi ---- tomu ISP se to nelibi protoze ztraci zakazniky a tak skodi
Název: Re:ISP wifi rusic
Přispěvatel: Jenda 29. 12. 2017, 01:09:16
Přečetl bych si dané generální oprávnění a normálně napsal ČTÚ. Jenom pozor pokud je to 5GHz pásmo, aby se nezjistilo, že GO porušuješ ty sám pevnou volbou kanálu venku…
Název: Re:ISP wifi rusic
Přispěvatel: Unknown 29. 12. 2017, 01:35:28
Muj spoj je resen pres nekomercniho poskytovatele a jejich nabidka je lepsi ---- tomu ISP se to nelibi protoze ztraci zakazniky a tak skodi

Netvrdim ze je to vas pripad, ale uz jsem se setkal s tim ze admin freenetu byl neschopnej a svy problemy hazel na mistni komercaka s tim z mu "zamerne skodi". Jinak problemy tohoto druhu by mel primarne resit vas poskytovatel jehoz spoje jsou udajne ruseny.
Název: Re:ISP wifi rusic
Přispěvatel: Jenda 29. 12. 2017, 07:49:32
Jinak problemy tohoto druhu by mel primarne resit vas poskytovatel jehoz spoje jsou udajne ruseny.

Přečetl jsem si příslušné VO (tazatel nám to zkomplikoval tím, že stále nedokázal nenapsat, v jakém pásmu a jakou technologií je připojen) a nabyl jsem dojmu, že to je přesně naopak - provoz musí zastavit ten uživatel, který přišel později.
Název: Re:ISP wifi rusic
Přispěvatel: ladys 29. 12. 2017, 13:23:34
Jinak problemy tohoto druhu by mel primarne resit vas poskytovatel jehoz spoje jsou udajne ruseny.

Přečetl jsem si příslušné VO (tazatel nám to zkomplikoval tím, že stále nedokázal nenapsat, v jakém pásmu a jakou technologií je připojen) a nabyl jsem dojmu, že to je přesně naopak - provoz musí zastavit ten uživatel, který přišel později.

Mozna jsem spatne pochopil vetu "Muj spoj je resen pres nekomercniho poskytovatele" z niz neni uplne zrejme v cim vlastnictvi spoj je.
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: ? 29. 12. 2017, 14:16:29
natáhni kabel
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: Jose D 29. 12. 2017, 17:27:36
Muj spoj je resen pres nekomercniho poskytovatele a jejich nabidka je lepsi ---- tomu ISP se to nelibi protoze ztraci zakazniky a tak skodi

Ahoj, Mikrotik má relativně nově v nabídce spoj na 802.11ad - 60 GHz za pár korun.
Tak bych možná paralelně s netechnickým řešením zvážil, zda nepřejít do méně zarušeného pásma..
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: jeniceek 29. 12. 2017, 17:49:43
60 GHz není povoleno pro pevné instalace.
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: Jose D 29. 12. 2017, 17:54:11
60 GHz není povoleno pro pevné instalace.
díky za info, kouknu se na podmínky.
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: Jose D 29. 12. 2017, 18:04:18
60 GHz není povoleno pro pevné instalace.
jj. škoda: http://spektrum.ctu.cz/kmitocty/59,3-61-ghz
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: Mart 29. 12. 2017, 18:08:25
Muj spoj je resen pres nekomercniho poskytovatele a jejich nabidka je lepsi ---- tomu ISP se to nelibi protoze ztraci zakazniky a tak skodi

Ahoj, Mikrotik má relativně nově v nabídce spoj na 802.11ad - 60 GHz za pár korun.
Tak bych možná paralelně s netechnickým řešením zvážil, zda nepřejít do méně zarušeného pásma..

No pokud by vám ta 60ka šla na delší vzdálenost než 100m o čemž pochybuju mám to přes ulici doma na test za oknem. Tak možná ano. Teď když sněžilo tak se to rozpojovalo na 40m .  Jinak pokud mu zaruší ptp spoj na 100m dělá něco blbě :P. 
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: johanson14 29. 12. 2017, 18:17:49
Ked si preladi na tvoj, znamena to, ze nevidi tvoje vysielanie. Mozno vysielas minimalnym vykonom, alebo mas citlivejsi prijimac ako ma on. Da sa to vyriesit nastavenim vacsieho utlmu na prijimaci ak mas taku moznost.
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: Jose D 29. 12. 2017, 18:35:33
No pokud by vám ta 60ka šla na delší vzdálenost než 100m o čemž pochybuju mám to přes ulici doma na test za oknem. Tak možná ano. Teď když sněžilo tak se to rozpojovalo na 40m .  Jinak pokud mu zaruší ptp spoj na 100m dělá něco blbě :P.
srry za OT ale kolik to má dosah reálně v CZ letních podmínkách - +-déšť při přímé viditelnosti?
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: lemm 29. 12. 2017, 20:25:57
A jsi tay ISP nebo to máš pro sebe
60 GHz není povoleno pro pevné instalace.
Tak nestačí dát AP na kyvadlo do větru?
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: Mart 29. 12. 2017, 21:47:39
No pokud by vám ta 60ka šla na delší vzdálenost než 100m o čemž pochybuju mám to přes ulici doma na test za oknem. Tak možná ano. Teď když sněžilo tak se to rozpojovalo na 40m .  Jinak pokud mu zaruší ptp spoj na 100m dělá něco blbě :P.
srry za OT ale kolik to má dosah reálně v CZ letních podmínkách - +-déšť při přímé viditelnosti?

Když je pěkně tak to jede 900 Mbit full duplexne bez problémů btestem UDP / TCP . Notebok vs Notebook na druhé straně v Bridgi  800/650Mbit  , ale to už neufuní notebok.  Ale vadí tomu i orosené okno :/ . Vzhledem k tomu že to nesmí být pevně na střeše vidím nasazeni spiš pro 100m halu kde nechcete tahat optiku.   
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: ladys 30. 12. 2017, 11:01:21
60 GHz není povoleno pro pevné instalace.

Proslycha se, ze tuhle podminku maji uz brzy vyhodit...
Název: Re:ISP ruší můj Wi-Fi spoj
Přispěvatel: kolemjdouci 08. 01. 2018, 06:47:56
mate zkusenosti s ISP ktery naschval preladuje svoje anteny na stejny kanal jako pouzivam ja a tim  rusi?

Muj spoj je resen pres nekomercniho poskytovatele a jejich nabidka je lepsi ---- tomu ISP se to nelibi protoze ztraci zakazniky a tak skodi
Nenapsal jsi, ktere pasmo, jaka je vzdalenost a na ktere technologii to bezi.
Pokud je to 5GHZ tak tam je to tezke. Naschvaly jsou bohuzel bezne, hold volne pasmo...
U sveho ISP mam 100/100 Mbit pres 5GHZ pasmo puvodne reseno Mikrotikem, vzdalenost 600m.
Po case prisla konkurence a zacala nabirat klienty, ktere pripojuje rovnez pres 5GHZ. Jak provoz houstl tak kvalita meho pripojeni sla dolu. Po vzajemne domluve a mensi investici z me strany mi muj ISP udelal novy PTP postaveny na UBNT Prism 5AC s antenami Jirous. Od te doby je klid.