Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: ZAJDAN 11. 12. 2017, 13:01:01

Název: Mikrotik - DHCP Options
Přispěvatel: ZAJDAN 11. 12. 2017, 13:01:01
Ahoj,
mate nekdo zkusenost a pridelovanim Hostname pomoci DHCP serveru na Mikrotiku?
Zkusil jsem takovou Option vytvorit dle:
https://tools.ietf.org/html/rfc1533#section-3.14

ale ani po rebotu klienta nevidim V leases/ActiveHostName jeho jmeno
Název: Re:Mikrotik - DHCP Options
Přispěvatel: rats 11. 12. 2017, 19:26:59
Příliš obecně formulovaný dotaz, nebo spíše úplně netušíte, jak tyhle věci fungují.

1) To, že někomu pošlete via DHCP nějakou OPTION, ještě neznamená, že ten někdo ji umí přečíst a použít. Zdaleka ne každý TCP/IP stack je plně kompatibilní s každou OPTION, nehledě na to, že aplikaci některých options mohou bránit bezpečnostní zásady na daném klientovi. Například ve Windows máte s DHCP OPTION 12 smůlu, není v dhcp klientovi implementována.

2) Můžete sem vložit přesný konfigurační řádek z Mikrotiku? U Mikrotiku je někdy pitomé, že stvořit přesnou podobu dané OPTION tak, aby byla i pro klienta opravdu správně, je dosti laboratorní práce.