Fórum Root.cz

Ostatní => O serveru Root.cz => Téma založeno: RDa 20. 12. 2016, 23:58:29

Název: Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: RDa 20. 12. 2016, 23:58:29
Máte to rozbitý - AdBlock nemám a je snad potíž v tom, že se FF rozhodl nepouštět starý flash? Na stránce jsem zahlédl nejméně tři reklamy při odscrolování dolů.. tak jakápak blokace? Flashblock není aktivní - při blokaci totiž nevyskakuje chyba o starém flashi.

http://img4.imagetitan.com/img.php?image=14_adadblock-fail.png (http://img4.imagetitan.com/img.php?image=14_adadblock-fail.png)
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Kayman 21. 12. 2016, 08:26:00
Mne toto zobrazuje na mobile (BlackBerry), nedá sa to schovať, zaberá to celú obrazovku takže na root.cz sa na mobile nedostanem. Pritom nič neblokujem. :(
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: vana-hb 21. 12. 2016, 08:34:52
RDa: Tak si instaluj adblo-k a dej ten žlutý panel blokovat.
Kayman: a ty už pochop, že bb telefon nikoho nezajímá protože je možná miliontina trhu.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Petr Krčmář 21. 12. 2016, 08:49:46
Není to nijak závislé na Flash pluginu, taky ho mám deaktivovaný a hláška nevyskakuje. Pravděpodobně za to může nějaké další rozšíření, které zasahuje do stránky. Co říká tenhle test (https://fuckadblock.sitexw.fr/)? Já ho mám zelený a lišta nevyskakuje.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Boo 21. 12. 2016, 08:54:28
RDa: Tak si instaluj adblo-k a dej ten žlutý panel blokovat.

 ;D ;D ;D ;D ;D
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: ByCzech 21. 12. 2016, 08:58:46
Není to nijak závislé na Flash pluginu, taky ho mám deaktivovaný a hláška nevyskakuje. Pravděpodobně za to může nějaké další rozšíření, které zasahuje do stránky. Co říká tenhle test (https://fuckadblock.sitexw.fr/)? Já ho mám zelený a lišta nevyskakuje.

Mi se to občas na rootu objeví taky a může to být podle mě vzhledem k chování asynchronním načítáním věcí. Je to tady prostě zbastlené, používají se tu věci bez pořádné analýzy a bez rozmyslu. Pak to takhle dopadá, když se plácají věci jedna přes druhou. Mizející historie, za určitých konkrétních situací překrývající se reklama přes sebe, jinde reklama vyjíždějící ze svých míst, občas objevující se upozornění, že blokujete reklamu, přestože to tak není a další a další věci.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Petr Krčmář 21. 12. 2016, 09:06:37
To je docela možné. Přesto já nemám zablokované nic (jen ten Flash) a nevyskočilo to na mě nikdy. Když si někdo na podobnou věc stěžoval, vždycky jsme došli k tomu, že má buď nějaké agresivní rozšíření nebo mu třeba v práci síťaři blokuji či upravují nějakou část provozu. Často stačí ten web otevřít v anonymním okně, kdy se vyřazují rozšíření, a tím se podívat na situaci v čistém prohlížeči.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: RDa 21. 12. 2016, 09:36:16
Test je zeleny, "AdBlock is not enabled"
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Petr Krčmář 21. 12. 2016, 10:06:36
V tom případě něco zasahuje do Roota a ovlivní běh toho testu. Doporučuji čistý profil prohlížeče a vyloučit rozšíření, která to mohou dělat.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: ByCzech 21. 12. 2016, 10:07:29
To je docela možné. Přesto já nemám zablokované nic (jen ten Flash) a nevyskočilo to na mě nikdy. Když si někdo na podobnou věc stěžoval, vždycky jsme došli k tomu, že má buď nějaké agresivní rozšíření nebo mu třeba v práci síťaři blokuji či upravují nějakou část provozu. Často stačí ten web otevřít v anonymním okně, kdy se vyřazují rozšíření, a tím se podívat na situaci v čistém prohlížeči.

Stejně tak stačí dát třeba reload stránky a už se to neobjeví. Stalo se mi to i v úplně čistém prohlížeči na PC zákazníka.
Občas se to prostě děje. Na "agresivní" rozšíření jsem vysazený možná víc jak na reklamu, takže to si nemyslím, že by u mě byl ten případ. Přesto se to občas stane. Podle mě, když se zpozdí načtení něčeho před něčím jiným...
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Sadd 21. 12. 2016, 14:20:44
Taky se mi to děje na BlackBerry, když jedu přes Edge
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Kom 21. 12. 2016, 15:32:14
Není to nijak závislé na Flash pluginu, taky ho mám deaktivovaný a hláška nevyskakuje. Pravděpodobně za to může nějaké další rozšíření, které zasahuje do stránky. Co říká tenhle test (https://fuckadblock.sitexw.fr/)? Já ho mám zelený a lišta nevyskakuje.

Ja ho mam take zeleny. Ale mam AdBlock.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Cikáda 21. 12. 2016, 16:30:12
Taky se mi to párkrát stalo a to na čistém FF i Chromiu. (Ale už je to nějakou dobu teda..)
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Trupik 21. 12. 2016, 17:14:30
Není to nijak závislé na Flash pluginu, taky ho mám deaktivovaný a hláška nevyskakuje. Pravděpodobně za to může nějaké další rozšíření, které zasahuje do stránky. Co říká tenhle test (https://fuckadblock.sitexw.fr/)? Já ho mám zelený a lišta nevyskakuje.

Ja ho mam take zeleny. Ale mam AdBlock.
U mňa tiež. Celkom fail. ;D
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: M. 21. 12. 2016, 17:16:31
Jj, Blackberry Classic a Q10, krásné okno, že mám Adblock...
Pokud jsempostřehl, ten test tahá něco přes https, které mobil blokne jako nedůvěryhodné.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Petr Krčmář 21. 12. 2016, 17:37:47
Aha, na BlackBerry bude tedy pravděpodobně problém v tom, že považuje autoritu IdenTrust za nedůvěryhodnou. Na ní staví Let's Encrypt. BB slíbilo update, ale ten zřejmě zatím nepřišel. To ale znamená, že i celý Root (a 20 milionů dalších domén) musí být v BB nedůvěryhodných.

Ad test: Právě jsem ho zkusil s AdBlock Plus a hlásí červenou a správně detekuje, že je ABP zapnutý.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Kayman 22. 12. 2016, 10:52:53
Kayman: a ty už pochop, že bb telefon nikoho nezajímá protože je možná miliontina trhu.
A ty už pochop, že nikoho tvoj názor nazaujíma pretože si jedna šesťmiliardtina sveta. :)

Aha, na BlackBerry bude tedy pravděpodobně problém v tom, že považuje autoritu IdenTrust za nedůvěryhodnou. Na ní staví Let's Encrypt. BB slíbilo update, ale ten zřejmě zatím nepřišel. To ale znamená, že i celý Root (a 20 milionů dalších domén) musí být v BB nedůvěryhodných.
Tak BlackBerry sľubuje čoskoro vydať 10.3.3 update, neoficiálne už sa dá stiahnuť a inštalovať (crackberry). Tak asi počkám ešte :).
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: ByCzech 22. 12. 2016, 13:24:03
Není to nijak závislé na Flash pluginu, taky ho mám deaktivovaný a hláška nevyskakuje. Pravděpodobně za to může nějaké další rozšíření, které zasahuje do stránky. Co říká tenhle test (https://fuckadblock.sitexw.fr/)? Já ho mám zelený a lišta nevyskakuje.

Taky jsem ten test zkusil. Mám uBlock (pro Root výjimka) a test hlásí AdBlock enabled a je červený. Když dám zakázat AdBlock na webu testu, hlásí zelenou a not enabled.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Petr Krčmář 22. 12. 2016, 14:43:19
Kayman: Ano, slibovali tu autoritu přidat do 10.3.3, ale vydání se už dlouho odkládá. BB je poslední aktuální systém, kde Let's Encrypt nefunguje.

ByCzech: Takže ten test funguje správně.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Reditelbackberrrry 22. 12. 2016, 17:32:36
Kayman: a ty už pochop, že bb telefon nikoho nezajímá protože je možná miliontina trhu.
A ty už pochop, že nikoho tvoj názor nazaujíma pretože si jedna šesťmiliardtina sveta. :)
Tebe evidentne zajima protoze na nej reagujes a jeden posluchac mi staci.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: ByCzech 22. 12. 2016, 18:05:20
ByCzech: Takže ten test funguje správně.

Já netvrdil, že nefunguje. Psali to tu jiní, tak mě zajímalo jak to opravdu je.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: sads 23. 12. 2016, 02:22:48
rozhodne si ad blok nevypnu..... jsem si rovno pridal na ten otravnej banner block navyse.
o reklamy zajem nemam.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Palo M. 23. 12. 2016, 05:05:39
ByCzech: Takže ten test funguje správně.

Já netvrdil, že nefunguje. Psali to tu jiní, tak mě zajímalo jak to opravdu je.

Ak ťa to teda zaujíma, tak v skutočnosti je to takto: Ak máš svoj blokátor zle nastavený (alebo máš nevhodný blokátor), tak ti fuckadblock test hlási červenú. Dobre nastavený blokátor vyfuckuje fuckadblock (aj iné antiadblock kváziriešenia) a test hlási zelenú... Preto Kom má test zelený, Trupik má test zelený, aj ja mám ten test zelený 8)

Ten test vlastne klame. Ale tak zase nemôžeš len tak veriť všetkému, čo sa len tak popíše na internete, na niektorých stránkach skrátka píšu blbosti ::).
V skutočnosti je to tak, že keď ten test hlási "AdBlock is not enabled", tak to neznamená "blokátor reklamy nie je povolený", ale "nenašiel som v tvojom browseri žiaden blokátor reklamy". Čo síce môže znamenať, že v browseri žiaden blokátor nie je, ale môže to znamenať aj to, že blokátor tam je, ale ty si si výslovne neželal, aby si nejaký javascript dotiahnutý z internetu len tak zisťoval, aké rozšírenia sú v tvojom browseri nainštalované...

A myslím, že pri tejto príležitosti je vhodné zmieniť motto uBlock Origin: "you decide what enters your browser"...
(Len tak mimochodom, "uBlock" nie je to isté, čo "uBlock Origin")
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: ByCzech 23. 12. 2016, 09:46:28
ByCzech: Takže ten test funguje správně.

Já netvrdil, že nefunguje. Psali to tu jiní, tak mě zajímalo jak to opravdu je.

Ak ťa to teda zaujíma, tak v skutočnosti je to takto:

... bla bla bla ...

(Len tak mimochodom, "uBlock" nie je to isté, čo "uBlock Origin")

Něco zajímavého co nevím by nebylo?
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Trupik 23. 12. 2016, 14:02:42
Ak ťa to teda zaujíma, tak v skutočnosti je to takto: Ak máš svoj blokátor zle nastavený (alebo máš nevhodný blokátor), tak ti fuckadblock test hlási červenú. Dobre nastavený blokátor vyfuckuje fuckadblock (aj iné antiadblock kváziriešenia) a test hlási zelenú... Preto Kom má test zelený, Trupik má test zelený, aj ja mám ten test zelený 8)
Že ten test občas nezistí prítomné blokovanie, to je menší problém než to, že občas zistí blokovanie aj tam kde nie je (tým vlastne začal tento thread). Ale už samotný fakt, že v názve toho nástroja je slovo "fuck", hovorí veľa o tom, aké to musí byť sofistikované.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: NooN 23. 12. 2016, 16:32:10
Akosi tomu je..
a to ziaden blokator nemam.

Zobrazi mi rozbitu stranku a info otom ze si mam vypnut blokator...
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Petr Krčmář 23. 12. 2016, 16:52:29
Jestli se stránka zobrazuje rozbitá, těžko za to může javascriptová detekce reklam. Bude to nějaký hlubší problém na přijímači. Jak rozbitá se zobrazí? V jakém systému a prohlížeči se to děje?
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Jakub Ladman 25. 12. 2016, 01:50:15
Na rootu se mě to už netýká, protože jsem podporovatel a platím fakt tučný výkupný za to abych reklamu neměl.
Na androidu to občas zahapruje, když se mi automaticky nepřihlásí do profilu, tam je to extra vopruz, protože tlačítko skrýt reklamu je v dobrý třetině případů vyosený z obrazovky a nejde na něj kliknout, to mám pocit, že bych telefon nejradši zdemoloval o zeď.

Čekám kdy mi někdo nabídne prachy za to že se na ten hnusnej balast na nejrůznějších webech musím koukat.
Alespoň jako odškodnění za duševní újmu by to rozhodně nebylo až tak od věci.

Ano opakuji se stále dokola - nenávidím reklamu stejně jako jakékoliv jiné dezinformace a balast.
Nejhorší je ta špehovací reklama, kdy se ze zvědavosti podívám na web produktu na kterej fakt nemám a ještě leta mít nebudu a pak mě měsíc otravuje reklama na to co si stejně nemůžu koupit - dohajzlu s tím.
Smrt reklamě.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: vana-hb 25. 12. 2016, 19:30:44
Na rootu se mě to už netýká, protože jsem podporovatel a platím fakt tučný výkupný za to abych reklamu neměl.
Nazývat příspěvek na provoz výkupným? No ... zajímavé vyjadřování na fanouška root.cz.
Nejhorší je ta špehovací reklama, kdy se ze zvědavosti podívám na web produktu na kterej fakt nemám a ještě leta mít nebudu a pak mě měsíc otravuje reklama na to co si stejně nemůžu koupit - dohajzlu s tím. Smrt reklamě.
Nadávání ti ten tvůj osobní problém asi nevyřeší. Nic jako "špehovací reklama" neexistuje. Cílení reklamy většinou zajišťují trackery které můžeš snadno blokovat a máš pokoj.
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: Lol Phirae 25. 12. 2016, 19:51:05
Nic jako "špehovací reklama" neexistuje.

 ;D ;D ;D :D :D :D
Název: Re:Vypněte si AdBlock - co prosím?
Přispěvatel: peterrrr 25. 12. 2016, 20:56:09
rozhodne si ad blok nevypnu..... jsem si rovno pridal na ten otravnej banner block navyse.
o reklamy zajem nemam.

hahaha to je dobry napad, tiez si pridam tu zloutou blbost do blacklistu :)))))