Fórum Root.cz

Hlavní témata => Desktop => Téma založeno: xmms 29. 11. 2016, 19:31:24

Název: Nefunguje rozšíření GNOME
Přispěvatel: xmms 29. 11. 2016, 19:31:24
Mám Centos 7, Gnome, gnome-tweak-tool a na kartě rozšíření je prvních 5 rozšíření, které mají vyšedlý slider a nejdou zapnout, asi se má něco doinstalovat, ale co?
Chtěl jsem udělat screenshot, ale po provedení printscreen to sice udělá efekt foťáku, ale nezkopíruje se to do schránky a nejde vložit do kolourpaintu, poradí někdo?
Název: Re:Nefunguje rozšíření GNOME
Přispěvatel: Fantomas 29. 11. 2016, 19:50:41
Chtěl jsem udělat screenshot, ale po provedení printscreen to sice udělá efekt foťáku, ale nezkopíruje se to do schránky a nejde vložit do kolourpaintu, poradí někdo?
Screenshot se ulozi jako png v ~/Pictures.
Název: Re:Nefunguje rozšíření GNOME
Přispěvatel: xmms 29. 11. 2016, 20:14:45
Díky :-) To mě po těch letech ve windows nenapadlo... Už mám obrázek tady, rozšíření na nic nereaguje, nejde zapnout, odstranit.
https://postimg.org/image/xkabs61c5
Název: Re:Nefunguje rozšíření GNOME
Přispěvatel: karlik 29. 11. 2016, 21:34:44
Podívej se na tyto balíčky, je to základ:

gnome-shell-browser-plugin
gnome-shell-extension-alternate-tab
gnome-shell-extension-apps-menu   
gnome-shell-extension-common   
gnome-shell-extension-launch-new-instance
gnome-shell-extension-places-menu
gnome-shell-extension-window-list
Název: Re:Nefunguje rozšíření GNOME
Přispěvatel: nobody(ten pravej) 29. 11. 2016, 23:17:58

a jak to vypada, kdyz z firefoxu vlezes na https://extensions.gnome.org ?
tam lze take a snadno aktivovat (=instalovat) rozsireni pouze tim ze prepnes z off do on packu u prislusneho rozsireni, navic pri zalozeni uctu tam, ti umoznuje synchronizovat instalovane rozsireni napric vice systemama ktere pozuzivas :)
Název: Re:Nefunguje rozšíření GNOME
Přispěvatel: xmms 30. 11. 2016, 18:13:39
Vsechny uvedene gnome-shell balicky jsou nainstalovane. Na adrese https://extensions.gnome.org/local/ jsou videt moje doplnky, ale pri pokusu ho zapnout/vypnout spadne plugin.
https://postimg.org/image/qd0girob1/

Delal jsem yum upgrade a vsechno je aktualni.