Fórum Root.cz

Hlavní témata => Distribuce => Téma založeno: L.E.n 02. 01. 2011, 20:43:43

Název: Fedora 14 nejde nabootovať - čerstvá inštalácia
Přispěvatel: L.E.n 02. 01. 2011, 20:43:43
Zdravím. Mám problém s takmer čerstvou inštaláciou Fedory 14. Nainštaloval som ju z LiveCD, všetko fungovalo skvele (aj po reštartoch), no nainštalovaním bezpečnostných aktualizácií prestala Fedora fungovať. Teda nie hneď, až reboote. Ako prvé som dostal ďalšiu možnosť na výber pri inštalácií (asi iné jadro - to isté robilo po inštalácií Ubuntu). Tak som vybral najnovšiu možnosť,- pri loadovaní (už na konci) to zamrzlo. Tak som skúsil druhú možnosť - rovnaký výsledok.

Neviem čo robiť, preinštalovať celý systém by nebol problém, no čo ak sa to zopakuje?
Z DVD inštalovať nechcem a nebudem, nakoľko som sa z DVD snažil nainštalovať SuSE, Mandrivu aj Ubuntu a VŠETKY mi vyhodili chybu, musel som použiť LiveCD.

Vďaka za rady.

Mimochodom je to Fedora 14 32bit s GNOME.

EDIT: Ešte som zabudol, keď bootovanie zamrzne a stlačím ESC, vyhodí mi toto (http://img560.imageshack.us/img560/6480/imro0642.jpg) (sorry za kvalitu).
Píše sa tam niečo takéto:

"Welcome to Fedora ............... /sbin/modprobe/ -bv acpl:...

[OK]
Setting hostname MSi [OK]
_"
Název: Re: Fedora 14 nejde nabootovať - čerstvá inštalácia
Přispěvatel: aaa 02. 01. 2011, 21:52:02
Vyzera to na problem s ACPI.
Skus nabootovat s parametrom jadra "-noacpi" (treba to pridat na koniec riadku "kernel ..." v Grub-e pri starte). neviem ako to funguje pri Grub 2, nepoznam... (google)
Název: Re: Fedora 14 nejde nabootovať - čerstvá inštalácia
Přispěvatel: L.E.n 02. 01. 2011, 23:22:01
No asi máš pravdu, no stále vypisuje rovnakú chybu.

najprv starting udev... atď
potom '/sbin/modprobe/ -bv acpi unexpected error (či exit?) 0x0009
Název: Re: Fedora 14 nejde nabootovať - čerstvá inštalácia
Přispěvatel: dudko 03. 01. 2011, 09:33:06
Ostava ti len hladat a najst nieco co aplikujes na tvoj problem.

Hladas nieco ako na tomto fore (http://goo.gl/YIzuk).

Hladanych vysledkov je kopec vid. link (http://tinyurl.com/33fcd6r).

No a ked ani tych par:) nepomoze, tak skus fedoracky irc kanal. +- howto (http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/IRCHowTo).
Název: Re: Fedora 14 nejde nabootovať - čerstvá inštalácia
Přispěvatel: toj 03. 01. 2011, 09:57:07
Pokud chceš přidat parametr pro boot jak radil "aaa", tak v menu Grubu vyber položku co chceš bootovat a stiskni Tab, pak tam připiš ten parametr a Enterem potvrď. Je to jenom jednorázové řešení, ale aby jsi zkusil jestli to nastartuje to stačí. Jestli to bude fungovat, tak pak bude potřeba editovat konfigurák grubu.

Taky by jsi mohl zkusit přidat modul acpi na black-list (/etc/modprobe.d/blacklist.conf). Aby se ho modprobe vůbec nesnažil zavést (což možná způsobí i ten parametr -noacpi, pak by bylo přidání toho modulu na blacklist zbytečné). K tomu,  že aby jsi ten blacklist mohl editovat, tak by jsi potřeboval funkční systém (Stačilo by nabootovat z flashky).
Název: Re: Fedora 14 nejde nabootovať - čerstvá inštalácia
Přispěvatel: L.E.n 03. 01. 2011, 13:09:57
Ostava ti len hladat a najst nieco co aplikujes na tvoj problem.

Hladas nieco ako na tomto fore (http://goo.gl/YIzuk).

Hladanych vysledkov je kopec vid. link (http://tinyurl.com/33fcd6r).

No a ked ani tych par:) nepomoze, tak skus fedoracky irc kanal. +- howto (http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/IRCHowTo).

Tak ako na ofic. fóre som hľadal, dokonca som tiež napísal svoj problém, ale nikto nevie... ja už to kašlem, reinštalujem na 64-bit verziu (v jednom topicu na ofic. fóre vraj toto pomohlo, neviem čo je na tom pravdy), ak to urobí zas, hodím Ubuntu a hotovo... ale vďaka za snahu.

Pokud chceš přidat parametr pro boot jak radil "aaa", tak v menu Grubu vyber položku co chceš bootovat a stiskni Tab, pak tam připiš ten parametr a Enterem potvrď. Je to jenom jednorázové řešení, ale aby jsi zkusil jestli to nastartuje to stačí. Jestli to bude fungovat, tak pak bude potřeba editovat konfigurák grubu.

Taky by jsi mohl zkusit přidat modul acpi na black-list (/etc/modprobe.d/blacklist.conf). Aby se ho modprobe vůbec nesnažil zavést (což možná způsobí i ten parametr -noacpi, pak by bylo přidání toho modulu na blacklist zbytečné). K tomu,  že aby jsi ten blacklist mohl editovat, tak by jsi potřeboval funkční systém (Stačilo by nabootovat z flashky).

Už som to skúsil, nielen že nefungovalo, ale došlo mi, že acpi asi potrebovať budem, nie?