Fórum Root.cz

Ostatní => O serveru Root.cz => Téma založeno: Lol Phirae 03. 11. 2016, 12:51:17

Název: Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 03. 11. 2016, 12:51:17
(https://s18.postimg.org/50n2vy1vd/Screenshot.png)

To je opravdu výtečná reakce na založení nového tématu. Že zdravím studentíky na Žižkov. Máte ten MySQL cluster beznadějně rozbitý.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Petr Krčmář 03. 11. 2016, 13:54:32
Pravděpodobně se zobrazila sekce Nová témata, kde v danou chvíli nic nebylo. Chybí tu přesný popis toho, jak k zobrazení stránky došlo. Bez toho to není bug report, ale jen výkřik do tmy, který nic neřeší. Maximálně je to terapie pro pisatele.

Tohle fórum navíc nevyvíjí programátoři z IInfa, ale je to instalace open-source fóra SMF.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 03. 11. 2016, 13:58:28
Založil jsem na fóru nové téma (bulvární kolotoč). Toto byl výsledek. Ono to jaksi po odeslání náhodně přesměrovává na nesynchronizovaný server na tom vašem clusteru, kde to téma prostě ještě není. Hlášeno to tady bylo mnohokrát, nic se s tím neudělalo, protože nejsou zdroje. Ten stav je tak absurdní, že se téma dokonce po chvíli zobrazuje ve výpisu sekce, ale po kliknutí tam stále není, protože se to načítá opět z DB na jiném serveru, která je nesynchronizovaná.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Petr Krčmář 03. 11. 2016, 14:03:46
Aha, tohle je konkrétní hlášení. Díky za něj. Zeptám se na to, jestli se s tím dá něco dělat.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: firebird 15. 11. 2016, 10:08:49
Je to off topic, ale výsledek je stejný, jako název tématu. Totiž funguje někomu vyhledávání na Rootu? Je vůbec možné něco nalézt pomocí vyhledávání na Rootu? Klikl jsem na tlačítko vyhledávání a zadal "libre office". Výsledek nula, resp. to vypadalo, že se něco pokusilo načíst, ale spadlo to, nebo nic nenašlo. To je ovšem nepravda, neboť články týkající se Libre Office zde byly. Nebo je třeba na použití funkce vyhledávání nějakých speciálních znalostí? :) Pokud využíváte pro vyhledávání cizí službu, bylo by dobré si prostudovat, co tato služba indexuje.  Je opravdu únavné vyhledávat na Rootu třeba dva měsíce starý článek.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: MozillaSux 15. 11. 2016, 10:20:06
Klikl jsem na tlačítko vyhledávání a zadal "libre office". Výsledek nula, resp. to vypadalo, že se něco pokusilo načíst, ale spadlo to, nebo nic nenašlo.

Asis to s tím blokováním poněkud přehnal...

(https://s21.postimg.org/46jowzwtj/Screenshot_1.png)
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: nic 15. 11. 2016, 16:32:53
jo, vyhledavani je totiz premiova funkce pro anti-ad-blokatory!
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: JardaP . 15. 11. 2016, 17:30:19
Totiž funguje někomu vyhledávání na Rootu?

Ja narootu vyhledavam na Google: "libre office" site:root.cz.

Nebo na Startpage: "libre office" host:root.cz
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Radovan. 15. 11. 2016, 18:11:58
Mě na dotaz "libre office" vypadlo deset stránek odkazů, přitom některé příliš otravné reklamní servery blokuji také. Ale ne přes prohlížeč.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 14. 12. 2016, 12:39:09
Aha, tohle je konkrétní hlášení. Díky za něj. Zeptám se na to, jestli se s tím dá něco dělat.

A co jste se dozvěděl?
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: JardaP . 14. 12. 2016, 14:45:27
A co jste se dozvěděl?

Poradili mu Google. Dneska jsem uz zase na Rootu hledal pres Google, protoze ten aspon funguje.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 14. 12. 2016, 14:52:29
A co jste se dozvěděl?

Poradili mu Google. Dneska jsem uz zase na Rootu hledal pres Google, protoze ten aspon funguje.

Jojo, vyhledávání je výtečné. Ve fóru pro jistotu není vyhledávání žádné, ačkoliv je součástí SMF.  ::)
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: JardaP . 14. 12. 2016, 15:14:26
Pozoruhodne je, ze na starem Rootu to vyhledavani i nejak fungovalo a clovek si i mohl navolit, v kterych castech Rootu se ma hledat. No, hlavne, ze je to ted responzivni, co na tom, ze to nikde poradne nefunguje a i Hawran na to porad nadava.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Tuxik 14. 12. 2016, 15:32:05
Jen pro informaci pro redakci, takto se mi to zachovalo celkem nedávno. Založil jsem znovu přesně to samé a výsledkem bylo, že se to nakonec založilo 2x.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 14. 12. 2016, 15:50:07
Jen pro informaci pro redakci, takto se mi to zachovalo celkem nedávno. Založil jsem znovu přesně to samé a výsledkem bylo, že se to nakonec založilo 2x.

No zrovna dneska ráno tu někdo založil téma třikrát, protože tak dementní chování samozřejmě nikdo nepředpokládá.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 10. 09. 2018, 09:20:49
Stále neopraveno!  >:( >:( >:(
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: bezdotykáč 10. 09. 2018, 10:45:23
není z dotazu poznat, zda jde problém fora nebo webu. Nicméně se na to dá koukat, že je to i chyba tazatele => WORKAROUND: nezakládat nová témata rovnou z homepage fóra.
Název: Re:Nic nebylo nalezeno
Přispěvatel: Lol Phirae 10. 09. 2018, 11:54:15
WORKAROUND: nezakládat nová témata rovnou z homepage fóra.

Boha mojho, nejste vy ten "admin" v IInfo? To opravdu nefunguje - ani jako workaround. Páč když něco v té databázi na daném node není, tak to tam holt není.

P.S. Chyba je zcela zřejmá a již diagnostikovaná, akorát holt "nejsou zdroje"...