Fórum Root.cz

Ostatní => O serveru Root.cz => Téma založeno: srigi 05. 10. 2016, 06:55:18

Název: Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: srigi 05. 10. 2016, 06:55:18
Vsetky velke diskusne systemy maju moznost zabalit jednotlive vlakna stromovej diskusie. Reddit, HN aj ABCLinuxu to ma. Velmi mi to Roote chyba.

Chcel by som poziadat p. Krcmara za predanie tejto myslienky dev timu IInfo.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Petr Krčmář 05. 10. 2016, 08:29:27
Děkuji za tip, předáno.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: JardaP . 05. 10. 2016, 09:29:10
Mozna by pro zacatek stacilo, kdyby vyvojar konecne neco udelal s tim odsazovanim diskusi, ktere tu po nejakych ctyrech, mozna peti urovnich vnoreni jedou striktne vertikalne. Sirku monitoru samozrejme ignoruji responzivnim zpusobem, ale i tak clovek nevi, co je odpoved na co.

P.S.: Pokud bude zabaleni diskusi pridano, doporucuji vsem se predem desit, jak to bude implementovano. Clovek tak predejde zklamani.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: tomasfuk 05. 10. 2016, 11:19:06
Proč když do prohlížeče napíšu http://www.root.cz jsem přesměrován na https://www.root.cz?

Já chci HTTP, proč mě nutíte HTTPS?

Výsledkem je chyba  NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID na každej rozbitej stránce.

Zajímavé je, že letité fórum se zobrazuje s rozbitým HTTPS dobře, zatímco čupr nový web je text only v jednom sloupci.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Petr Krčmář 05. 10. 2016, 11:22:46
Protože je to normální věc, která měla být nasazena už před lety.

Které stránky jsou kvůli tomu rozbité? Já vidím vše už rok správně.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: tomasfuk 05. 10. 2016, 11:28:33
sry patřilo do https://forum.root.cz/index.php?topic=12625.1350#msg180773

blbě se v tom roztaženým rozbitým bordelu orientuje.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: tomasfuk 05. 10. 2016, 11:33:52
Protože je to normální věc, která měla být nasazena už před lety.

Které stránky jsou kvůli tomu rozbité? Já vidím vše už rok správně.
root.cz je s rozbitým HTTPS se zobrazuje jako text only
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Petr Krčmář 05. 10. 2016, 11:44:51
Potřebuju víc informací: jak je to HTTPS rozbité? Já vidím na všech zařízeních všechno funkční. Kde je přesně chyba?
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Petr Krčmář 05. 10. 2016, 12:00:05
Aha, už mi to došlo – ty jsi z té firmy „v práci mi nefunguje HTTPS vůbec“. Čili to máte rozbité na firemní síti, je třeba si stěžovat tam.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: tomasfuk 05. 10. 2016, 13:33:40
Já si ale nepotřebuju ani nechci číst články přes HTTPS, k čemu by mi to bylo. Se zase někdo rozhodl s HTTPS spasit svět a ohání se bezpečním uživatelů.

Že bude přihlášení přes HTTPS, to chápu, ale proboha, úvodní stránka a pitomé články?

Forum mi funguje, prohlížeč hlásí, že sice connection není private s přeškrtnutým zámkem ale to je mě fuk. Web je ale rozbitý, proč?
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: ByCzech 05. 10. 2016, 14:06:10
Já si ale nepotřebuju ani nechci číst články přes HTTPS, k čemu by mi to bylo. Se zase někdo rozhodl s HTTPS spasit svět a ohání se bezpečním uživatelů.

Že bude přihlášení přes HTTPS, to chápu, ale proboha, úvodní stránka a pitomé články?

Forum mi funguje, prohlížeč hlásí, že sice connection není private s přeškrtnutým zámkem ale to je mě fuk. Web je ale rozbitý, proč?

Myslím, že v tomto případě opravdu brečíš na špatném hrobě. HTTPS je úplně běžný a standardní komunikační protokol, pokud ti do něj někdo zasahuje, stěžuj si u něj. Webu Root.cz se dá vytknout hromada věcí, ale HTTPS mají funkční správně.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: tomasfuk 05. 10. 2016, 16:23:19
HTTP je taky standardní komunikační protokol, proto pomocí něho chci komunikovat. Kdybych chtěl komunikovat přes HTTPS, tak si napíšu HTTPS.

Ale jo, je mi to vcelku fuk, varování jsem vyřešil, text se zobrazuje, reklamy ani obrázky nepotřebuju.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Ondra Satai Nekola 05. 10. 2016, 16:34:22
HTTP je taky standardní komunikační protokol, proto pomocí něho chci komunikovat. Kdybych chtěl komunikovat přes HTTPS, tak si napíšu HTTPS.

Ale jo, je mi to vcelku fuk, varování jsem vyřešil, text se zobrazuje, reklamy ani obrázky nepotřebuju.

Ale po tom HTTP se s tebou nechce druha strana bavit ;)
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: tomasfuk 05. 10. 2016, 17:58:28
Ale po tom HTTP se s tebou nechce druha strana bavit ;)

Však to je právě to, na co si tu stěžuju.

To, že je HTTPS standard, ale není argument. To je stejný, jako by root zrušil přístup přes IPv4 s tím, že je IPv6 standard.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Ondra Satai Nekola 05. 10. 2016, 20:17:57
Ale po tom HTTP se s tebou nechce druha strana bavit ;)

Však to je právě to, na co si tu stěžuju.

To, že je HTTPS standard, ale není argument. To je stejný, jako by root zrušil přístup přes IPv4 s tím, že je IPv6 standard.

Rozdil je v tom, ze zatimco IPv6 jeste neni dostatecne rozsirene mezi klienty, tak to, ze ti nekdo rozbil HTTPS je skutecne obskurni problem.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: ByCzech 05. 10. 2016, 20:53:23
Ale po tom HTTP se s tebou nechce druha strana bavit ;)

Však to je právě to, na co si tu stěžuju.

To, že je HTTPS standard, ale není argument. To je stejný, jako by root zrušil přístup přes IPv4 s tím, že je IPv6 standard.

To přirovnání poněkud kulhá. Psal jsem běžný a standardní. IPv6 je sice taky standardní, ale úplně běžný stále není.

Ani už si nepamatuju, že by někdy HTTPS nebylo. Prohlížeče jej podporují od nepaměti, servery taky, takže funkčnosti HTTPS nic nebrání. Pokud má u vás ve firmě někdo jiný názor a tuhle komunikaci rozbíjí (což by mohl se stejným názorem i HTTP), tak je opravdu nutné si stěžovat u něj ne u provozovatele web serveru, který v tomto funguje bezvadně. HTTP není povinnost.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: srigi 25. 03. 2018, 21:19:35
Děkuji za tip, předáno.

Chcem sa opytat ako toto (ne)pokrocilo? Moznost balit vlakna diskusii v poslednej dobe este narastla s tym ako kvalita diskusnych prispevkov ide dole.

Skutocne by sa tu hodil aspon tento nastroj, aby clovek mohol rychlo preskocit "nekvalitne prispevky".
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: JSH 25. 03. 2018, 22:40:52
Děkuji za tip, předáno.

Chcem sa opytat ako toto (ne)pokrocilo? Moznost balit vlakna diskusii v poslednej dobe este narastla s tym ako kvalita diskusnych prispevkov ide dole.

Skutocne by sa tu hodil aspon tento nastroj, aby clovek mohol rychlo preskocit "nekvalitne prispevky".
Já bych se přidal k žádosti. Před chvílí jsem ve vedlejším vlákně navrhoval právě stromovou diskuzi a možnost schovávat jednotlivé větve.
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: Lol Phirae 25. 03. 2018, 22:59:05
Jaký vlákno? Tady žádný vlákna nejsou, už od 5 komentáře se nedá poznat, kdo na koho reaguje.  ::)
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: ByCzech 25. 03. 2018, 23:55:48
Jaký vlákno? Tady žádný vlákna nejsou, už od 5 komentáře se nedá poznat, kdo na koho reaguje.  ::)

Vlákna jsou, akorát jsou responsivně nerozpoznatelné :D
Název: Re:Diskusie na Root - přidat možnost zabalit vlákno
Přispěvatel: phpkral 26. 03. 2018, 08:41:40
HTTP je taky standardní komunikační protokol, proto pomocí něho chci komunikovat.
Mam kamarada ktery tvrdi, ze nejlepsi jsou .txt dokumenty ... ale proste je jina doba.