Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: TomasP 28. 01. 2015, 14:00:39

Název: MikroTik a přidání VLAN
Přispěvatel: TomasP 28. 01. 2015, 14:00:39
Ahoj,

potřeboval bych poradit s mikrotikem, mám následující konfiguraci:

port 8 - VLAN 28 na VLANe IP 192.168.28.1 a DHCP server

potřeboval bych na port 5 dostatu tuto VLAN netagovaně problém je, že když dle návodu z mikrotik wiki dám BRIDGE a do něj VLAN28 a port 5 tak mi zčervená DHCP.

Řešit to na úrovni switche nepůjde, je to RB2011 kde jsou 2 switche :(

Díky moc za pomoc.
Název: Re:MikroTik VLANy
Přispěvatel: Mates 28. 01. 2015, 14:22:26
Přehoď ten DHCP server z port8 na ten bridge.
Název: Re:MikroTik a přidání VLAN
Přispěvatel: TomasP 28. 01. 2015, 14:46:59
Díky!