Funguje ještě v ČR dial-up?

martin

Funguje ještě v ČR dial-up?
« kdy: 05. 01. 2014, 16:58:24 »
Ahoj,
pri uklizeni skrine jsem narazil na par starych dial-up modemu. Ze zvedavosti me napadlo, jestli vubec dial-up v CR stale funguje. Pred nejakymi 10 lety na Seznamu a vsude byly telefonni cisla pro pripojeni. Dneska nic. Kdyz googlim cenu za pripojeni u dial-upu, nachazim jenom same clanky kolem roku 2005.

Funguje jeste dial-up? Jake je cislo pro pripojeni? Jaka je cena?

Opravdu se nechystam zkouset pripojovat na Internet pres modem, jen me to zajima :D
« Poslední změna: 07. 01. 2014, 09:53:27 od Petr Krčmář »

Kriegel

Re:Funguje jeste v CR dial-up?
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2014, 17:50:12 »

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
Re:Funguje jeste v CR dial-up?
« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2014, 19:05:38 »
věřím, že na tom jede ještě spousta machine2machine aplikací ala platební terminály, možná i bankomaty či nějaká měření - prostě proto, že předělat to je dražší, než to nechat běžet :-)

mhepp

Re:Funguje ještč v ČR dial-up?
« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2014, 21:13:17 »
Vevysledku, pokud bys potreboval dialup spojeni, tak si muzes postavit server...

Na to Ti staci volna telefonni linka a v blizkosti PC s pripojenim k internetu. Kdysi jsem neco takoveho stavel a byla to desna frajerina ;)

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 05. 01. 2014, 21:19:51 »
Kdysi jsem neco takoveho stavel a byla to desna frajerina ;)

A ta
     rychlost
          !!!

8) 8) 8)

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 01. 2014, 21:23:19 »
no jasně, a ještě za ni dáš telefonice 2x400 měsíčně,  ještě jsi ani nezvedl sluchátko. to už je dneska taky frajeřina :)

Jenda

« Odpověď #6 kdy: 05. 01. 2014, 21:40:46 »
no jasně, a ještě za ni dáš telefonice 2x400 měsíčně,  ještě jsi ani nezvedl sluchátko. to už je dneska taky frajeřina :)
Ještě štěstí, že dneska se to dá provozovat přes VoIP. Např. u Odoriku stojí číslo 10 Kč - ne měsíčně, ale navždy.

radek

« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2014, 21:52:52 »
Jenda: dial-up over internet? To je teprv frajeřina :D

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2014, 22:10:03 »
Ne. Klient vytáčí po PSTN, ale protistrana je na VoIPu.

txt

« Odpověď #9 kdy: 05. 01. 2014, 22:14:25 »
Modemů se raději nezbavujte. Pokud by v případě mimořádné situace stát vypnul internet a nechal telekomunikační síť, bylo by to dobré spojení se světem (jako se to stalo v Egyptě). Žádní holubi, pakety přes CB vysílačku, nebo satelitní telefon by v takové situaci nebyli nezbytní.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 05. 01. 2014, 22:20:09 »
Pokud nevypnou telefon take. Napriklad v Rusku za Jelcina nebo kdy to tam zurila ta kontrarevoluce, vypli telefony, ale protoze to byly same stare struktury, ktere vyrustaly v dobe, kdy se na trhu objevovaly prvni gramafony na kliku, tak na Internet si naopak nevzpomnely.

Lepsi je mit oboji a dokonce jsou dnes jeste asi lide, kteri doma provozuji stary dobry Fidonet.

Nostalgik

« Odpověď #11 kdy: 05. 01. 2014, 22:57:52 »
Kdysi jsem neco takoveho stavel a byla to desna frajerina ;)

A ta
     rychlost
          !!!

8) 8) 8)

Okamžitě si z toho přestaňte dělat zadek! Já jsem svoji kariéru začínal tím že jsem instaloval Linux na PC ve kterém byla nějaká obskurní karta se spoustou sériových portů vyvedených do obskurních konektorů (aby se jich tam vešlo co nejvíc), na každý port připojený modem a hned z toho byl těžce vydělávající ISP! Ve vedlejším slotu byla nějaká karta s konektorem na anténu pro připojení k internetu, ještě to ani nebylo WiFi protože to bylo fakt dávno. Odladit různé betaverze linuxových driverů a je to!

Nostalgik

« Odpověď #12 kdy: 05. 01. 2014, 23:00:33 »
Okamžitě si z toho přestaňte dělat zadek!

Tak to teda ne! Já jsem napsal P R D E L a ono se mi to nějak samo přeložilo!

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 06. 01. 2014, 09:33:20 »
Tak to je nechutný, tady se nesmí psát p r d e l, automatický cenzor to přeloží na zadek :o

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 06. 01. 2014, 09:44:08 »
Ne. Klient vytáčí po PSTN, ale protistrana je na VoIPu.
ono ty datové spojení (modemy, faxy..) na VoIPu moc nefungují - a nebo jen někdy a jen někomu. pro 100% spolehlivost je originál drátová linka nenahraditelná :-(

ten automatický překlad je fakt zábavný. je takových slov i víc? :-)