Zdravím,
po letech víceméně programování pod windows v C++, bych se rád podíval na Linux. Vede mne k tomu poptávka po jedné pozici.
Chtěl jsem se Vás, zkušených, zeptat a poprosit, jaké prostředky se k tomu používají. Našel jsem k tomu jeden článek na linuxsoft.cz, ze kterého budu citovat:
Pro vývoj v C nezbytně potřebujeme pouze textový editor (nejčastěji Vim, Emacs, ...) a překladač (nejčastěji gcc, který je součástí všech běžných distribucí Linuxu). Příznivci grafického prostředí ocení nějaké IDE, například KDevelop nebo Anjuntu, znalci Vimu a Emacsu si IDE vytvoří ze svého editoru. K ladění slouží gdb, případně s nějakou nadstavbou typu ddd, KDdb nebo xxgdb. Na odhalování paměťových chyb se hodí valgrind. Samostatnou kapitolu tvoří sestavování větších projektů. Základem je make a dále se používá zeména autoconf a automake. Nenechte se tímto výčtem programů odradit, v prvních dílech si vystačíme s editorem a vlastním překladačem.
Jak, prosím, vyvíjíte pod Linuxem v C++ vy a jak je to v komerční sféře? Na gcc, make a gdb si pamatuju ze školy, ale gdb u větších aplikací si nedovedu představit. Řekněme, že budu chtít naprogramovat daemona, který naslouchá na nějakém portu, pro každého klienta bude mít speciální thread, a data od klientů bude zapisovat třeba do oracle databáze? Je to jen příklad, a\le podobné úkoly by mne tam čekaly.
Všem moc děkuju za rady a připomínky
Honza