a mohol by si detailnejsie popisat, co presne a kde si nastavil na routeri, ze ti ide iptv?
ja nemam stb ale idem cez vlastny router, cez vlc na pc za routrom mi ide vascina programov zo zakladnej ponuky, ale niektore programy zo zakladnej ponuky nejdu (napr. Animal Planet, Discovery, Eurosport, ...) v playliste sa zobrazia, ale neprehraju sa
da sa to riesit iba nastavenim na routri?
Zisit si mac adresu a vlan id STB. Na routri si vytvorit vlan interface s tym vlan id (mozno to ide s lubovonym id) a mac adresou (mozno to ide s lubovolnou mac...). pridelit ip adresu a ulozit si gw pre vlan interface od dhcp serveru. nastavit routovanie multicastoych streamov cez ten gw.
prave tie programy co su v playliste a nejdu, nejdu bez vlan interfacu.
A k cemu vam port 25? Normalni moderni clovek neprenasi emaily jako plaintext - ale pres SSL a tam je port 465 
testoval som jeden mail server a nevedl som prijst na problem preco neviem mu poslat ziadny mail... kym som sa dovtipil ze provider ho blokuje chvilu to trvalo...
Ta buzerace kvuli 25 je krome jineho pak i kvuli tomu, aby si lidi nedelali "hosting" na sve domace verejne ip..
ono to je blokovane aj von - teda z domu sa na server XYZ na port 25 nepripojim (nie ze si neviem doma spustit vlasny mail server)
blokacia 25 je bezna, necuduj sa, ani paranoja zo "sledovania posty" nie je na mieste.
Pekne sa ich skus opytat ze preco sa to zacalo blokovat, urcite budu mat rozumne vysvetlenie.
Ja som sa s tym este nestretol, aby provider blokoval porty smerom von (a este bez oznamenia!)
Vysvetlenie po telefonate: Port 25 pouziva Antik na interne ucely.
Tuto odpoved som vsak nepochopil. Viete mi to niekto vysvetlit? To ako Antik potrebuje vsetky verejne adresy svojich zakaznikov aby posielal z tych adries maily (aby nahodou niekto iny im nehltil logy)? Alebo ako inak to vyuziva?
Taktiez to info co si zverejnil, je super ze si sikovny a prisiel si na nieco take, ale je to pre providera pravdepodobne neziaduci efekt, tak si tie info nechaj pre seba.
Najvacsi problem je to, ze ak ma clovek urobeny rozvod v byte (a nebodaj ma kable pod podlahou ci v stene) na normalne pouzivanie = kabel od providera ide do routra a za nim postavena LAN siet na ktorej su vsetky zariadenia, tak je to nepriatelne cele to prerabat (tahat nove kable...), lebo ich STB nepojde za routrom...
Takze neziaduci efekt je to aby som svoju domacu siet neprerabal, lebo bola a je funkcna? Myslim, si ze by to len ludom pomohlo aby nemuseli ist kupovat kable a robit nove rozvody. Urcite nie som sam, kto ma doma router a az za nim zapojene vsetky sietove zariadenia...
A ako som uz pisal, antik vysiela SAP zoznam vsetkych streamov (vo vlc sa to pekne zobrazi)... takze ci je to neziaduce je polemizovatelne, kedze url adresy dava vsetkym.