Mám tu zajímavý problém s licencemi, a zajímá mě názor ostatních. Kamarád mě informoval, že by rád využil většinu mé programátorské práce uvolněné pod licencí GPL, která je volně k dispozici na sourceforge a portoval by ji na mobilní telefony s iOS. Já osobně s tím nemám problém, jenže se ukázalo, že portace mé verze by byla příliš náročná (jedná se o Windows platformu) a tak se jako výchozí verze vzala jiná vývojová větev téhož, která vychází z mé větve, ale je to port do linux, ze kterého by se vycházelo lépe. Při dotazu na člověka, který tuto větev spravuje však dotyčný narazil na tento argument:
Pokud by se použila jeho větev tak "by podal do Applu stiznost kvuli kolizi licenci GPL a
iTunes".
Ponechme stranou motivaci takového vyjádření, otázkou je, zda to vůbec je možné. Doposud jsem si myslel, že GPL licence umožňuje svobodné šíření a úpravu kódu, pokud je výsledek šířen se zdrojovými kódy. Jak by mohla tato podmínka kolidovat s jinou licencí? Argumentem byl spor iTunes vs VLC, ale tam, pokud vím, jde o něco jiného