Nokia N900 (Maemo CCSU) - prodám

R

Nokia N900 (Maemo CCSU) - prodám
« kdy: 08. 01. 2016, 16:09:14 »
Dobrý den,
Měl by někdo z Prahy zájem? o:

Telefon Nokia N900 –Vyměněná dotyková vrstva (nehoda s vrutem) display a vyměněný dotyk ok, jinak zcela funkční. Možná jediný problém je, že se hůř zamyká a odemyká obrazovka bočním „tlačítkem“. „Tlačítko“ je totiž používáním „ošoupané“. Možná lze toto "tlačítko" zakoupit jako náhradní díl, nebo vytisknout na 3D tiskárně.

Jsem minimálně druhým majitelem, než jsem přešel na N9, tak jsem byl s OS Maemo velmi spokojen. Do telefonu jsem si zakoupil navigaci Sygic, která bohůžel už bude mít minimálně 3 roky staré mapy a pro tento OS již se neprodává.

Do Maemo jsem doinstaloval CCSU update https://wiki.maemo.org/Community_SSU s kterým se telefon stal ještě použitelnějším.

Bohůžel nevím jak se telefon nastavuje zpět a co udělá po doinstalaci CCSU situace, kdyby člověk chtěl telefon nastavit do továrního nastavení, tak bych jej prodal tak jak jsem jej přestal používat. Pochopitelně bez kontaktů či jiných osobních souborů.
Tak kdyby se nějaký dobrý člověk-nadšenec do tohoto stroje či OS našel, tak bych mu telefon rád prodal. Já už jej asi nevyužiji a uvažuji o telefonu s nainstalovaným Sailfish OS, takže se časem zbavím i své N9.

Cenu bych si představoval 1750,- kč
Standartní BFU používající OS na bázi Linuxu :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Nokia N900 (Maemo CCSU) - prodám
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2016, 17:48:43 »
Měl bys nějaký fotky? Pošli mi je na pavouk106 zavináč gmail tečka com. Nejsem z Prahy, ale podle vizuálního stavu bych jí možná vzal. Jednu mám doma, funguje dobře (kromě ošoupanýho bočního tlačítka), ale už jí je pár let a člověk nikdy neví, že?

R

Re:Nokia N900 (Maemo CSSU) - prodám
« Odpověď #2 kdy: 01. 02. 2016, 13:07:00 »
Telefon je stále k mání, pokud nějaký dobrý člověk by jej rád vlastnil nechť napíše.
Cenu mohu posunout níž.
Případně vyměnit za plně kompatibilní https://wiki.merproject.org/wiki/Adaptations/libhybris zařízení.
Chci zkusit Sailfish OS.

waseq

« Odpověď #3 kdy: 06. 07. 2016, 11:49:14 »
Dobrý den, pokud by byl telefon stále k mání , měl bych o něj nejspíše zájem.. Jestli ano tak bych si pro něj koncem týdne rád kamkoliv dojel ... Děkuji s pozdravem Václav - Tábor

R

« Odpověď #4 kdy: 08. 07. 2016, 18:54:56 »
Dobrý den,
Omlouvám se, že jsem neodpověděl dříve, ale nešlo to.
Telefon leží u mě jak leklá ryba na břehu.
Hardwarově by měl být v pořádku. Ale softwarově má problém ten, že nechce nabootovat. Děje se to od té doby co jsem kvůli jednomu zájemci dal Factory reset. Asi tím, že byl do něj před tím resetem aplikován CSSU upgrade, tak se ten reset nepodařil a teď nenabootuje. Nejspíš by stačilo jej flashnout s původním firmware. Ale moc na to nemám čas to študovat, hledat firmware a skill. Tak nevím.

nokia

« Odpověď #5 kdy: 09. 07. 2016, 16:53:44 »
to je snad jediny telefon na kterym bezi aircrack-ng s jeho integrovanou wifi
fakt dobrej telefon

nobody(ten pravej)

« Odpověď #6 kdy: 10. 07. 2016, 15:29:37 »
[...]nechce nabootovat[...]

pokud waseq nebude mit zajem v tomto stavu... tak v zavislosti na tom na kolik stahnes cenu, bych byl potencionalni zajemce, tedy za predpokladu ze telefon alespon lze nahodit v rezimu pro flash: kdyz vyplou N900 pripojis za drzeni klavesy U k USB kabelu z PC, zobrazi se po nejake dobe uprostred obrazovky Nokia logo a USB ikona nahore vpravo?

nosense.cz

« Odpověď #7 kdy: 11. 07. 2016, 20:31:45 »
Pokud by měl někdo ještě zájem. Právě teď mi tady leží nevyužitá N900. Poslední týden jsem ji používal jako náhradní telefon. Je v podstatě jako nová, hned od zakoupení s folií na displeji. Baterka kupodivu ještě v pohodě zvládá 2 dny online. Měl jsem nějaké plány na její využítí, ale vzhledem k nedostatku času na to v nejbližší době nedojde. Pokud by někomu stála aspoň za 3000 Kč můžeme se dohodnout. Ideálně na osobním předání v Brně.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #8 kdy: 11. 07. 2016, 22:23:18 »
Pokud by někomu stála aspoň za 3000 Kč

tak vzhledem k tomu ze inzerat  od R s nove LCD+Touchscreen za 1750Kc tu vysi uz ~pul roku ;-)

R

« Odpověď #9 kdy: 12. 07. 2016, 01:02:13 »
Citace
Kdyz vyplou N900 pripojis za drzeni klavesy U k USB kabelu z PC, zobrazi se po nejake dobe uprostred obrazovky Nokia logo a USB ikona nahore vpravo?
Viz code z open flasheru "0xFFFF" níže:
Kód: [Vybrat]
ravensun@ubuntu64:~$ sudo 0xFFFF -I
0xFFFF v0.6  // The Free Fiasco Firmware Flasher

Not a local device

Waiting for USB device... 
Found USB device: SU-18/RX-44/RX-48/RX-51 (0x421:0x105) in NOLO mode
USB device product string: Nokia N900 (Update mode)
USB device serial number string: MUN504975
Detected USB device: RX-51           

Initializing NOLO...
Device: RX-51
HW revision: 2204
NOLO version: 1.4.14
Kernel version: 2.6.28-20103103+0m5
Initfs version: (not detected)
Software release version: RX-51_2009SE_21.2011.38-1_PR_MR0
Content eMMC version: RX-51_2009SE_10.2010.13-2.CENTRAL-EUROPE
Root device: flash
USB host mode: disabled
R&D mode: disabled

nobody(ten pravej)

« Odpověď #10 kdy: 12. 07. 2016, 19:07:13 »
takze totalni cihla to neni :) jakou teda vidis ted cenu?

R

« Odpověď #11 kdy: 12. 07. 2016, 21:38:21 »
Odkud jsi a kolik bys za to dal?
Abych tak nějak měl představu, protože předem upozorňuji, že za nějaké "hubičky" typu "podívej má to cenu 200kč víc ti nedám" mi za to nestojí to balit jít na poštu a posílat někam a navíc by mi to srdce trochu trhalo. Já totiž bohužel k věcem co mi dobře sloužily získávám časem citové pouto a nerad se jich zbavuji, vzláště když se to dá opravit a může to ještě sloužit...

Skvělé by bylo, kdybys byl z Prahy. Abysme to třeba mohli v Brmlabu nebo někde tak, flashnout a kdyby se to podařilo, tak bysis to vzal za nějakou pro obě strany příjatelnou cenu a kdyby ne, tak bych si ji nechal.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #12 kdy: 13. 07. 2016, 15:12:21 »
nobody(ten pravej), nebuď škrt, ten telefon za něco stojí :-)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #13 kdy: 14. 07. 2016, 12:45:26 »
R: ac puvodem z Prahy, uz tam nejakou dobu nejsem, muzu si pripadne domluvit s nekym ze by to od tebe v Praze vyzvednul aby jsi nemusel resit baleni/postu...
chapu ze to nechces prodat za 200Kc, takova castka by me ani nenapadla, ale vzhledem k tomu ze ~pul roku to za 1750Kc nikdo nechtel nez prisel waseq, kterej ale zda se mel zajem jen o funkcni zarizeni, vzhledem k tomu ze je ted nefunkcni i kdyz jak doufam pujde nejak zprovoznit vzhledem k tomu ze reaguje na flasher, navrhuju cenu 1000Kc s tim ze riziko nezprovozneni ponesu ja a ty s tim nebudes mit zadnou praci ani travit cas...

pokud se rozhodnes to zkusit zprovoznit sam i kdyz si psal ze na to nemas cas, tak klidne, ale za 1750Kc bych to pak stejne nevzal, tak treba ten waseq :)

R

« Odpověď #14 kdy: 14. 07. 2016, 14:48:23 »

R: ac puvodem z Prahy, uz tam nejakou dobu nejsem, muzu si pripadne domluvit s nekym ze by to od tebe v Praze vyzvednul aby jsi nemusel resit baleni/postu...
... navrhuju cenu 1000Kc s tim ze riziko nezprovozneni ponesu ja a ty s tim nebudes mit zadnou praci ani travit cas...

A ty jsi už někdy N900 flashoval? Protože jak tak koukám není jednoduché najít na internetu image (firmware), když nokia servery jsou vypnuté.