Ty tvrdíš že syr obsahujúci kazeín je nestráviteľný kôli absencii sýridla používaného na jeho výrobu. Už to nehul, meknwé ti mozog. Aľebo si aspoň šňupni cement nech to vykompenzuješ.
Tak vsimni si, ze ja mluvil o mlece. Syr obsahuje kasein take, nicmene je to jiz neco jineho. Kaseinu je vicero a po kontaktu se syridlem je kasein Kappa rozstepen a vysledkem je vysrazeni mleka. Kdyz pijes mleko a nedas si k tomu sklenici syridla, k uvedenemu procesu nedojde. Traveni mleka pak probiha jinak, nez traveni syra, kde je kasein jiz ponekud predrozstepen. Problem se syrem pak je spise v tom, ze je v nem kasein mnohem koncentrovanejsi, nez v mlece. To jaksi vyplyva z toho, jak se vyrabi syr.
Ne ze by wikipedianerikala "As a food source, casein supplies amino acids, carbohydrates, and the two inorganic elements calcium and phosphorus."
Ale Jarda jiste vytahne nejaky odkaz na kvalitni odkaz na podporu sveho tvrzeni, ze?
Ano, to je sice pravda. Ale take zalezi na tom, o kom mluvime. Kravske mleko je zdrojem potravy teleti, lidske mleko zdrojem potravy miminu. Kravske mleko je mnohem mene zdrojem potravy dospelemu a to jeste mene, nez by bylo mleko lidske, ktere se slozenim dost lisi (jine druhy kaseinu a i pritomne druhy kaseinu nejsou zcela identicke, dale mnozstvi kaseinu je znacne odlisne).
Jinak kdybys nespolehal jen na Wikipedii, ktera se źretelne vyhyba kontroverznim tematum, nasel bys radu zdroju, ktere tvrdi, ze kasein je pro cloveka tezko stravitelny, zejmena ten kravsky.